Látogatás csak külön engedéllyel

Az influenzaszerű megbetegedések változása jócskán különbözik az előző évihez képest. Dr. Adorján Gusztáv, a Jósa András Oktatókórház főigazgató-helyettese szerint jelentős eltérés van a tavalyi és az idei arány között, jóval többen betegedtek meg idén, mint egy évvel korábban.

[video]

A nyíregyházi kórházban eleinte csak pár osztályon korlátozták a látogatást, egy hete azonban már az intézmény teljes területére nézve érvényben van. Látogatni csak külön engedéllyel és valóban indokolt esetben lehet.
– Sajnos vannak nagyon súlyos állapotban lévő betegeink is. Az ő esetükben kegyeleti és egyéb szempontokat is figyelembe véve lehetőséget biztosítunk arra, hogy a nap két órájában egy külön engedéllyel a hozzátartozója meglátogathatja. Ez csak védőfelszerelésben történhet meg - emelte ki dr. Adorján Gusztáv, a kórház főigazgató helyettese.

 

GYEREKKEL EGYÜTT

 

Másik sarkalatos pont a gyermekosztály. A kórházban arra is találtak megoldást, hogy a szülő a kicsivel legyen. Bizonyos esetekben a gyereket az édesanyjával együtt veszik fel az osztályra, így tudják biztosítani, hogy együtt legyenek.

 

TÁJÉKOZÓDJANAK

 

Azok, akik beteg rokonukat látogatnák meg, és esetleg vinnének neki csomagot, azt a portaszolgálaton keresztül tehetik meg. A főigazgató-helyettes azt mondta, ilyen esetekben is tájékozódni kell, érdemes felvenni az ápolókkal a kapcsolatot, és ők segítenek mindenben.
Azt egyelőre nem tudni, hogy meddig tart a látogatási tilalom. A korlátozás feloldása a betegség-alakulásától függ.

Erdős József