Láthatósági gyalogátkelők Nyíregyházán

A Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola tanulói is segítettek fényvisszaverő gyönggyel felszórni a Bethlen Gábor utcán kialakított új, piros, láthatósági gyalogátkelőhelyet. A figyelemfelkeltő burkolat felfestését ezen a helyszínen a megnövekedett gyalogosforgalom, és az oktatási intézményben tanuló gyerekek balesetmentes közlekedésének biztosítása tette szükségessé.

 

FONTOS A BIZTONSÁG

 

Dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta, az önkormányzat 2011-ben kezdte el a láthatósági zebrák felfestését.

További képekért kattintson a fotóra!

A helyszíneket a rendőrségi baleseti statisztikák alapján választották ki, illetve arra is figyeltek, hogy az iskolák és óvodák megközelítése a gyerekek és szüleik számára biztonságos legyen. Idén három helyszínen festenek piros gyalogátkelőt, itt a Bethlen Gábor utcán, majd a Korányi Frigyes utcán a temető hátsó bejáratánál, valamint a Kossuth és a Dohány utca csomópontjánál.

 

HÁROM ÚJ HAGYOMÁNYOS ÁTKELŐ

 

A program eredményeként már a város 16 pontján válik biztonságosabbá a közlekedés. Emellett idén a NYÍRVV Kft. még három útszakaszon alakít ki hagyományos gyalogátkelőhelyet. A Család és a Szalag utca kereszteződésénél már épül a zebrához szükséges járdakapcsolat és közvilágítás. Ugyancsak gyalogátkelőt és járdát létesítenek a Huszár telepen a Móricz és az Orgona utca csomópontjában. A jövő héten pedig elkezdődik a Kemecsei út és a Hadobás sor új zebrájának kialakítása is.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)