Lassan a testtel, meg a biciklivel is!

Még biciklizni nem tud, de a lábbal hajtható kétkerekű motorral már repeszt ez a nyíregyházi kisfiú. Bence azt is tudja, hogy csak óvatosan szabad közlekedni, különben még elütik az autósok. A zebránál pedig jól szét kell nézni. – A zebránál, ha átmész szét kell nézni,  de zebránál leginkább meg szoktak állni az autósok – fogalmazott Szécsi Bence.

További képekért kattintson a fotóra! (Fotók: Szarka Lajos)

 

Korán kell kezdeni az oktatást

 

Szlalompályát építettek és a játékos foglalkozás közepette KRESZ ismeretekre tanították ma a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a gyerekeket a Családok Átmeneti Otthonában. Az intézményben azt mondják a bent lakó óvodások, nebulók többsége és persze a szüleik is jellemzően biciklivel közlekednek, ezért nagyon fontos, hogy tisztában legyenek a KRESZ szabályokkal. – A mi gyerekeink minden nap kerékpárral közlekednek az oktatási intézménybe, az iskolába és óvodába is. Van, hogy a a szülő viszi el őket, így a mai nap folyamán nemcsak a gyerekek kapják meg a közlekedés biztonsággal kapcsolatos tudnivalókat, hanem a szüleik is – mondta el dr. Nagy Erzsébet, a Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény igazgatója.

 

Szeptemberben több a baleset

 

A rendőrök azt mondják, szeptemberben, amikor elkezdődik az iskola megnő a közlekedési balesetek száma. A kisebbek sokszor meggondolatlanul és szabálytalanul közlekednek, az autósok pedig nem kellő körültekintéssel vezetnek a város útjain. Ezért is van szükség az ilyen játékos felkészítésre, amivel már egészen fiatal korban megtanítják a gyerekeknek, hogyan kerüljék el a baleseteket.

 

Z. Pintye Zsolt