Lapcsánka várta a forgatagban sétálókat csütörtökön – A Mikulást is felköszöntötték!

Nyíregyháza adventi forgatagában már hagyomány, hogy csütörtökönként fél négytől frissen sült lapcsánkával vendégelik meg a járókelőket a város vezetői. Miközben a faházban készült az ízletes étel, már hosszú sor kígyózott a téren. Mint mindig, Szoboszlai Gyula mesterszakács sütötte, és most Dr. Ulrich Attila alpolgármester kínálta.


További képekért kattintson a fotóra!

Boldog névnapot Mikulás!

A forgatag színes programjai között egy különleges esemény történt tegnap este, a nyíregyháziak felköszöntötték a Mikulást. A Szent Damján Kórus tagjai varázslatos énekszóval méltatták Szent Miklós püspök életútját. A Mikulásház előtt várakozó gyerekek is részesei voltak a meglepetés előkészítésének, kézen fogva hívták magukkal és hozták ki a házából a Mikulást a város karácsonyfájához. Az adventi forgatagban sétáló családok és a színpadi programra készülő diákok is mind a Mikulásház köré gyűltek, együtt kiáltották. Helló Mikulás! Köszöntünk téged Nyíregyházán! Boldog névnapot kívánunk! Dr. Ulrich Attila alpolgármester kézfogással és ajándékcsomaggal köszöntötte a nyíregyházi Mikulást, aki persze kicsit meglepődött, de nagyon hálás és boldog volt.


További képekért kattintson a fotóra!

Adventi programok

A nyíregyházi adventi forgatag programjai egészen december 23-ig folytatódnak. Szombaton 12 óra 30 perctől Szent Miklós udvara címmel a Görögkatolikus Egyház rendez Családi délutánt. 16 óra 30 perctől a színpadon a Móricz Zsigmond Színház művészei műsora várja az érdeklődőket Dallamok szárnyán címmel. Vasárnap pedig meggyújtják az adventi koszorú második gyertyáját, az est sztárvendége Gergely Róbert lesz.

 

Szoboszlai Tibor