Lapcsánka a forgatagból – Támogatás a rászorulóknak

Jászai Menyhérttel, Nyíregyháza alpolgármesterével a hétköznapitól eltérő szerepkörben találkozhattak csütörtök délután a város lakói. A városvezető lapcsánkával kínálta az adventi forgatag járókelőit. A krumplis ételt a Nyírségi Ízkirályok Egyesület mesterszakácsai fűszerezték. Már hagyomány, hogy karácsony előtt vendégül látja a város az adventi programok résztvevőit. Minden csütörtökön fél négytől 5-600 adag lapcsánka sül majd a faházban. A jótékonyság szinte már kötelező eleme a decemberi programoknak.

További képekért kattintson a fotóra!

Az Önkormányzat a város emblémájával ellátott karácsonyi bögréket biztosított, amelyeket valamelyik civil szervezet árusítja a forgatagban. A bevételt az általuk meghatározott célra fordítják. Idén, a Most Élsz Egyesületet támogatja az, aki megvásárolja a bögréket.

 

Lapcsánka, bögre és a Generációk Együttműködését segítő program

 

Jászai Menyhért, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere azt mondta a Kossuth téren, nem csak a jótékonysági lapcsánka osztásról és a bögrevásárról beszélhetünk, hanem a Nyitott Városháza keretein belül a gyerekeknek lehetőségük van arra, hogy bemenjenek a Városházára ,hiszen a Mikulás most ott fogadta őket csütörtökön, és várja őket pénteken és szombaton 9-19 óráig. Az alpolgármester hozzátette másik komoly szerepe is van az adventi időszaknak, méghozzá az, hogy a Generációk Együttműködését segítő program keretin belül a város pályázati úton 111 civil szervezetet támogatott a Közgyűlés döntésével 7,5 millió forint összegben.

 

Ételosztás minden vasárnap

 

A pályázat segítségével több ezer emberhez jut el a segítség az adventi időszakban, hiszen a adományozás számtalan formája mellett minden vasárnap 500 adag meleg ételt is kiosztanak az erre vállalkozó és a támogatást elnyerő civil szervezetek. Karácsonyig minden kedden, csütörtökön és vasárnap kulturális programok várják a városlakókat a Kossuth téren. A Mikulás szombaton 9-19 óráig a Városházán, vasárnaptól pedig a főtéri házikójában fogadja a gyerekeket. A Városháza Krúdy termében az érdeklődők december 3-a és 10-e között ingyenesen tekinthetik meg a Mézes Karácsony című kiállítást, a gyerekek pedig kézműves ajándékokat készíthetnek a Mikulás háza melletti helyiségben, a Múzeumok Karácsonya foglalkoztatóban. Vasárnap fél öttől pedig a második adventi gyertya lángjának fellobbantására várják a gyerekeket és a felnőtteket Nyíregyháza főterére.

M. E.

(Fotó: Szarka Lajos)