Lakossági fórumot tartottak a Jósa András Oktatókórházban

A rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése az Észak-alföldi Régióban című projekt keretében két év alatt hat betegellátó intézményben összesen 4,3 milliárd forintos beruházás valósul meg. Az uniós támogatású pályázat érinti a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház nyíregyházi Jósa András Oktatókórházának fejlesztését is. A projekt hamarosan lezárul, erről tartottak lakossági fórumot az érdeklődőknek. A vezetőség kiemelten fontosnak tartja a kommunikációt a lakossággal. A részvevők kérdéseik mellett észrevételeiket is elmondták a fejlesztésekkel kapcsolatban, az érdeklődők szerint így születhet mindenki számára közös megoldás.

 

A PROJEKT IDÉN OKTÓBERBEN ZÁRUL

 

Korszerűsítették a meglévő rehabilitációs hotelszárnyat, valamint egy 1200 négyzetméteres új Központi Rehabilitációs Egységet is építettek. Emellett 90 millió forintot fordítanak eszközfejlesztésre és a személyi állományt is bővítik.

További képekért kattintson a fotóra!

A beruházás során a kórház jelenleg meglévő rehabilitációs osztályát fejlesztették 2-4 ágyas, külön vizesblokkal ellátott kórtermek kialakításával és a nővér segélyhívó-rendszer modernizálásával. 1200 négyzetméteren létrehoztak egy Központi Rehabilitációs Egységet, ahol a földszinten többek között masszázshelyiség, szénsavas fürdőkád és víz alatti vízsugár-masszázs, az első emeleten gyógytornaterem és fizikoterápiás helyiségek kaptak helyet. A projekt 2015 októberére fejeződik be. Addig is kérik a betegek és hozzátartozóik megértését és türelmét.

Kanócz Rita

(Fotó: Kohut Árpád)