Lakossági barnakőszén igényfelmérés – Személyesen vagy e-mailben várják az adatlapokat

Országos barnakőszén igényfelmérés kezdődött, így a nyíregyházi önkormányzat is várja az érintettek jelentkezését. Azt szeretnék megtudni, hogy hány széntüzelésre alkalmas fűtőberendezés van a lakosság körében, illetve hogy mennyi kőszenet használnak egy fűtési szezonban. Az adatokat szeptember 29-ig tudják leadni az önkormányzat részére személyesen vagy elektronikus úton.

Az ősszel együtt hirtelen megérkezett a lehűlés is, egyre többen fűtenek be otthonaikban. A kialakult energiakrízis miatt Magyarország Kormánya a pénzügyi lehetőségekhez igazodva kiemelt erőfeszítéseket igyekszik tenni, hogy biztosítani tudja a lakosság részére a téli fűtéshez szükséges tüzelőanyagot. Ennek érdekében az önkormányzatokon keresztül országos felmérés indul a településen élő, széntüzelésre alkalmas fűtőberendezéssel rendelkező lakosság barnakőszén igényeiről.

Arra vagyunk kíváncsiak, hogy a városban hány olyan háztartás van, ahol széntüzelésre alkalmas fűtőberendezéssel rendelkeznek, illetve hogy várhatóan ezek a háztartások milyen mennyiségű kőszenet használnak fel egy fűtési szezonban. Megjelent a honlapon az az adatlap, amit kérnénk a város lakosságától kitölteni. Ez a két lényeges adat, illetve a háztartásra vonatkozóan kérünk információt, mert az is fontos, hogy háztartásonként folytatjuk ezt a felmérést.” – nyilatkozta Tóthné Csatlós Ildikó, a Szociális és Köznevelési Osztály vezetője.

A határidő szeptember 29-e

Az önkormányzatnak szeptember 30-ig kell közölni az adatokat a Belügyminisztérium felé, ezért a lakossági igényeket szeptember 29-ig, vagyis jövő hét csütörtökig várják. Ezt az érintettek megtehetik személyesen a Kossuth tér 1. szám alatti Ügyfélszolgálati centrum 25-ös és 27-es ablakában vagy elektronikus úton is eljuttathatják a dokumentumot az nyhszoc@nyiregyhaza.hu e-mail címre.

Az önkormányzat összesített adatot küld, tehát nem név szerint, nem személy szerint küldjük meg az adatokat, hanem a háztartás számot és a szén mennyiségét fogjuk a Belügyminisztérium részére továbbítani.” – tette hozzá az osztályvezető.

Az önkormányzat azonban felhívja a lakosság figyelmét arra is, hogy ez most csak egy mennyiségi igényfelmérés, nem tartozik hozzá tényleges természetbeni barnakőszén támogatás.