Lakhatásról

A megyei alelnök arról beszélt, hogy a kilakoltatási moratórium és az árfolyamgát megszűnése sok nyíregyházi állampolgárnak okoz problémát. A politikus azt mondta, emiatt országosan is több tízezrek válhatnak hajléktalanná, vagy kerülhetnek reménytelen helyzetbe. Csabai Lászlóné utalt arra, hogy erre se a Kormánynak, se a nyíregyházi Önkormányzatnak nincs válasza. A megyei alelnök egy olyan felmérés eredményét hozta példának, amelyet 600 nyíregyházi pályakezdő körében végeztek. E szerint a fiatalok 63 százaléka véli úgy, hogy egy bérlakás segítene a felnőttkor küszöbén és nem a diákhitel. Jeszenszki András a CSOK sikeréről azt mondta, ez a tehetősebbeknek nyújt segítséget, igazi megoldást a valósban rászorulóknak nem kínál. A politikus érthetetlennek találja, hogy a lakásügy területén nem történik változás. Kifejtette, nem valósul meg a Huszártelep rehabilitációja. Jeszenszki András azt mondta, a régi laktanyák területén, valamint az egykori Benczúr Gyula Általános Iskola mögötti területen is ki lehetne alakítani kisebb méretű lakásokat, amelyek a fiataloknak kínálnának lehetőséget. Jeszenszki András szólt a 2010 előtt bevezettet albérlet-támogatások rendszeréről is.

– Ha már nincsen lakásszám bővítés, akkor talán azon érdemes lenne elgondolkodni az Önkormányzatnak és a FIDESZ-es városvezetésnek, hogy ezt az albérlet- támogatási rendszert kibővítenék, ezzel is segítséget nyújtani azon fiatalok számára, akik pályakezdőként, valóban bérlakásban szeretnék elképzelni életük első éveit. Ennek pedig még egy pozitív hozadéka lenne, amit nem szabad elfelejteni, hiszen az albérlet-támogatás rendszere bejelentett albérleti jogviszonyhoz kötődik, ami a gazdaság fehéredését is szolgálná – fogalmazott Jeszenszki András.

 


 

Az MSZP sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva a Fidesz Nyíregyházi Szervezete az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz:

Ahogyan azt már korábban is kifejtettük, mi továbbra is abban vagyunk elkötelezettek, hogy mindenki dolgozhasson és magának teremthessen otthont, gondoskodhasson Önmagáról és családjáról, aki pedig segítségre szorul a szociális ellátórendszeren keresztül megfelelő támogatást kaphasson. Mi a munkahelyteremtésben, az adócsökkentésben, a családok támogatásában, a CSOK adta lehetőségekben látjuk a nyíregyházi családok jövőjét, abban, hogy mindenki megállhasson a saját lábán, és mindenki támaszt kaphasson aki arra szorul. A szocialista politikusok azt is elfelejtik rendre közölni, hogy jelenleg is csaknem kétezer család számára biztosít a város bérlakást.

Fidesz Nyíregyházi Szervezete