Laborlátogatás és egyetemi-túra is volt a Nyíregyházi Egyetem Élménynapján

A Nyíregyházi Egyetem oktatási rektorhelyettese elmondta, hogy már a nyílt napnak is nagy sikere volt a diákok körében.

Ha a nyílt napon megtetszett bármely szak a képzési palettánkról, vagy esetleg valamely intézmény diákjai nem tudtak részt venni a nyílt napon ezt az Élménynapon bepótolhatták.Ezen a napon megnézhetik az óráinkat, megismerkedhetnek az intézeteinkkel, így megtalálhatják azokat a szakokat, amelyeket a felvételi időszakban szeretnének megjelölni. A programok segítségével közvetlenül megtapasztalják a pezsgő hallgatói életet. Ez egy komoly döntés minden jelentkező és család életében, ezért a szülőkkel is lehetőség nyílik a kommunikációra.

Bemutató előadások, tájékoztató programok, filmvetítés, egyetemi-túra, laborlátogatások és még sok érdekes program várta szerdán napközben a Nyíregyházi Egyetemre látogatókat.

Nagy Arabella, a Hallgatói Önkormányzati Testületének elnöke ismertette a programokat:

A B épületben kialakítottunk egy fesztiválsarkot, itt a hallgatói rendezvényekről látható egy összeállítás. Ebbe belevettük a gólyabált, a gólyatábort és természetesen a FŐHE fesztivált. Ha tovább megyünk a helyszíneken akkor a Hallgatói Szertár Klub következik, itt Honfoglaló bajnokságot és FIFA bajnokságot rendeztek a hallgatók. Jelenleg ez a legfelkapottabb állomás. Ezután mehetnek át a következő helyszínre, a hernyóba, a fedett atlétikai csarnokba ahol Tech-Ball és Volleytech bemutatót láthatnak az érdeklődők.

Az egyetemi Élménynapra ország- és megyehatárainkon túlról is érkeztek érdeklődők. Budai Loretta, egy középiskolás diák is ellátogatott a Nyíregyházi Egyetemre.

Miskolcról érkeztem, voltunk már itt a nyílt napon is. Ma részt vettünk egy testnevelés órán, aztán beültünk egy óvodai pedagógiai órára is.

Az egyetem új rendezvényének célja az volt, hogy a felvételire készülők és szüleik betekintést nyerhessenek az intézmény hallgatói és tudományos életébe.

 

Horváth Kíra