Küzdelem – pontot ért a második félidő
A Kecskemétet fogadta a Nyíregyháza Spartacus az OTP Bank Ligában.

Az élvonalban még soha nem győzte le a Kecskemétet a Nyíregyháza. A Szpari szerette volna megszakítani a sorozatot.

Nyíregyháza Spartacus–Kecskemét 1–1 (0–1)

Városi Stadion, 2470 néző

Jv.: Farkas Ádám (Erős, Kelemen)

Nyíregyháza: Balogh - Fodor, Kovacevic, Ivanovs, Törtei (Arziani 46. p), Zofcák, Kostic, Halenár, Pekár, Rezes, Seydi (Dartsimelia 46. p)

Vezetőedző: Mátyus János

Kecskemét: Tujvel - Lovric, Skopljak, Karan, Laczkó, Radoja, Kitl, Vukasovic, Eninful (Gyagya 54. p), Bebeto (Fótyik 89. p), Novák (Savic 59. p)

Vezetőedző: Bekő Balázs

Az első percekben tapogatózó játék folyt, egyik kapu előtt sem alakult ki helyzet. Leszakadt az ég, az eső nagyban nehezítette a játékosok dolgát. A 12. percben viszont az első helyzetből megszerezte a vezetést a KTE. Novák vette át a labdát a jobb oldalon, megtolta azt védője mellett, majd az alsó sarokba lőtt, 0–1. Nem sokkal később egyenlíthetett volna a Szpari, Zofcák szabadrúgását kiütötte Tujvel, az ismétlésnél pedig Rezes labdája alig ment mellé. A 20. percben Bebeto ment el két csellel az alapvonal mellett, majd éles szögből a kapufát találta el. Négy perccel később Novák könyökölte le Fodort, akinek vérzett az orra, a gólszerző megúszta lap nélkül. Majd Fodor csúszott oda Novák lábára, ő sárgát kapott. Az első félidő felétől a Szpari birtokolta többet a labdát, és próbált egyenlíteni. A 34. percben egy szöglet után Rezes lőtt, de elment a labda a kapu előtt. A hajrában Kostic ment el a jobb oldalon, beadására többen is érkeztek középen, de mindenki feje fölött elment a labda. A 45. percben megint Rezes veszélyeztetett, egy balról érkező labdát fejelt kapura, de Tujvel hárított. A hosszabbításban két hatalmas Szpari helyzet, előbb egy belőtt labdát tisztáztak nehezen a védők, majd Rezes lövése után szögletre pattant a labda egy védőről. Az első félidő után vezetett a KTE. A második játékrész hazai szabadrúgással indult, de Halenár fölé lőtt a legurítás után, majd Dartsimelia lépett ki középen, de az utolsó pillanatban tisztáztak a védők. Nagy lendülettel kezdett a Nyíregyháza. Az 53. percben Rezes lőtt kapura, a vendégek kapusa kiütötte a labdát, majd Kostic maradt le egy beadásról. Nyomott a Spartacus, teljesen beszorult a Kecskemét, folyamatosan érkeztek jobbról a beadások, de nem sikerült gólt szerezni. A 61. percben Dartsimelia fordult be, az ő lövését is fogta Tujvel, majd Arziani 30 méterről próbálkozott, ez a labda is a kapus kezében kötött ki. A 66. percben egy kontra végén Bebeto érkezett a kapu elé, de mellé pattant róla a labda. A másik oldalon Halenár indult meg középen, 25 méteres lövése fölé szállt, majd pár perccel később kapásból lőtt éles szögből, alig mellé. A 82. percben újabb helyzet, ezúttal Dartsimelia elé került a labda, de ő is mellé lőtt. Nagyon hajtott a Szpari, de a KTE őrizte egygólos előnyét. Kostic is megpróbálkozott egy lövéssel, de ezt is védte a kapus, a vendég térfélen pattogott folyamatosan a labda. A 87. percben aztán Kosticot rántották le a 16-oson belül, 11-es! Pekár László belőtte a büntetőt, 1–1. A 92. percben Kostic zúdított kapura egy hatalmas lövést, Tujvel védett. A második félidőben sok helyzete volt a Nyíregyházának és végül egy pontot szerzett a Kecskeméttel szemben.

Mátyus János: – Nehéz pár perccel a lefújás után értékelni a találkozót, de úgy érzem, a második félidőben nagyon sokat tettünk azért, hogy pontot szerezzünk. Ilyen sok lehetőségünk talán még egy meccsen sem volt, de csak egyszer sikerült betalálni, ami egy pontot ért.

Bekő Balázs: –A látottak alapján igazságos eredmény született, bár a hajrában kaptuk a gólt, amikor már kockáztatva támadott a Nyíregyháza. Nem távozunk pont nélkül.

Dankó László