Kutyás hétvége a Kállay-házban – A gyűjtemény kinyitotta kapuit a négylábú kedvencek előtt

Kutyás hétvégére várták a látogatókat a Kállay Gyűjteményben. A négylábú kedvencek ingyenesen járhatták körbe a múzeumot, a gazdáik pedig láthatták a várostörténeti és a Kállay nemesi családról szóló kiállításokat, valamint időszaki tárlatokat is megtekinthetnek.

Kutyákkal és gazdáikkal telt meg a Kállay Gyűjtemény vasárnap reggel. Gondolva azokra, akik korán reggel sétáltatják kedvenceiket a környéken, már 9 óra előtt is beengedték a látogatókat. Múlt hétvégére kutyás napokat hirdettek az intézményben, így a négylábú vendégek ingyen léphettek be a Kállay házba. A kutyás gazdik előszeretettel keresik azokat a bevásárlóközpontokat, különböző intézményeket, így akár a múzeumokat is, amelyek örömmel fogadják a kis kedvenceinket is.

Kutyás hétvége

A kutyásokra is igaz, hogy szeretni és szeretve lenni a legjobb dolog a világon. Sokan nem jutnak el nyaralni vagy akár moziba, mert a kutya a legfontosabb, mi ezért szombaton és vasárnap megnyitottuk a kutyások előtt a Kállay Gyűjteményt. Nagyon jó látogatottsággal bírtunk a szombati nap folyamán. A megyében, de országosan is kevés olyan múzeum van, aki a kutyásokat beengedte, 2014-ben az Óbudai Múzeum volt az első, majd 2022-ben a Kiscelli Múzeumban volt egy kutyatartással kapcsolatos kiállítás. Mi most lehetőséget teremtettünk arra, hogy kutyával tudjanak eljönni hozzánk és megtekinteni a Kállay Gyűjteményt. Szeretnénk kutyabarát múzeum lenni, a kritériumoknak szeretnénk megfelelni, ehhez most mindent előkészítettünk arra vonatkozólag, hogy minden feltétel adott legyen, hogy a kutyások el tudjanak jönni, szeretnénk ennek hagyományt teremteni. A fogadtatás nagyon jó volt, így bízunk benne, hogy a következő időszakban, a majd megjelölt napokon egyre többen fognak ellátogatni hozzánk.” – mesélte Dohanics László, a Kállay Gyűjtemény vezetője.

Tárlatok a gazdiknak

A Kállay Gyűjtemény 2020-ban költözött a felújított épületkomplexumba, ahol most is várja a vendégeit a Bessenyei téren. Az állandó kiállításai között szerepel a nemesi családot bemutató, illetve a várostörténeti kiállítás, valamint időszaki tárlatokkal is kedveskednek a látogatóknak: jelenleg a Kecskeméti Katona József Múzeum Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely régi játékait tekinthetik meg az érdeklődők, mellette pedig két magángyűjtő relikviái is helyet kaptak, így a Star Wars és Dragon Ball rajongóknak is érdemes lehet ellátogatni a Kállay házba.