Kuthy Patrícia és Illyés Ákos a Sziesztában – A színházi évad java még hátra van!

 

 

Zajos siker a Chicago. A történet nem egy tipikus musical-sztori, a 20-as, ’30-as évek Amerikája a helyszín, ennek is köszönheti a darab népszerűségét, legalábbis így véli Kuthy Patrícia, a Móricz Zsigmond Színház művésze. Az előadás javarészt fúvósokra, rézfúvósokra íródott, ez már önmagában egyedülálló atmoszférát teremt a színpadon.

Nagyon jól veszi a közönség a darabot, már lehet érezni, hogy nagy siker lesz. Ez ilyenkor mindig hatalmas öröm a színészeknek és a színháznak egyaránt. Amikor megvalósul, hogy a közönség és mi is sikernek gondoljuk az adott előadást, akkor az csodálatos.

– mondta Kuthy Patrícia a Sziesztában.

Az évad egy korábbi darabjának sikerét azonban nehéz lesz túlszárnyalni, a szeptemberben bemutatásra került Sherlock Holmes – A sátán kutyája előadás levehetetlen a repertoárról.

Egy olyan előadást sikerült létrehozni, amiben a nézőtéren ülők egy óriási hömpölygésbe keverednek és sodródnak két és fél órán keresztül. Negyven-ötven figurával találkoznak, pedig mindössze öt szereplőről beszélünk. Iszonyatosan lendületes a darab, nagyon jó a humora, a történet pedig izgalmas, tele titkokkal és cselszövéssel.

– árulta el Illyés Ákos, akit egy új előadásban is láthatnak a nézők, az Asszony asszonynak farkasa premierje január 12-én volt.

Egy Shakespeare-kortárs szerzőről beszélünk, aki több száz évvel ezelőtt tökéletes leírta azt, ami manapság is történik velünk. Ami történik a kisemberrel, ha a hatalom szemet vet az ő javaira, vagy történik egy nővel, vagy férfival, ha szerelmes lesz, vagy belepusztul egyfajta kapcsolatba. Rengeteg izgalom, cselszövés, gyilkosság és árulás. Azt hiszem érdemes megnézni az előadást, aztán hazamenni és elgondolkodni a látottakon.

– tette hozzá Illyés Ákos, aki a Sziesztában azt is elárulta, az újabb nagy sikernek ígérkező Don Carlos olvasópróbái már elkezdődtek, a kissé dél-amerikai és spanyol hangulatvilágú, szerelmi, ideológiai, politikai valamint családi konfliktusokat ötvöző darabban pedig ő is feltűnik majd.

 

Farkas Fanni