Küszöbön a változás, de ma még száraz, hideg idő várható

Csütörtökön hűvös, száraz idő várható, délutántól már csak elvétve fordulhat elő eső, zápor. A következő napokban azonban fokozatosan melegszik a levegő és kellemes őszi időre számíthatunk – derül ki a met.hu előrejelzéséből.

A Dunától keletre általában felhősen indul a reggel, és kisebb eső, záporeső is több helyen valószínű. Napközben lassan szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, és csak néhol lehet zápor. A Dunántúl nagyobb részén ezzel szemben a gomolyfelhő-képződés mellett hosszabb időre is kisüthet a nap, és csapadék sem valószínű – írja met.hu.

A késő délutáni óráktól a Dunántúl északnyugati, nyugati részei fölé vastagabb felhősáv érkezhet, az ország többi részén viszont csökkenni kezd a felhőzet. Néhol megélénkülhet az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul, a tartósabban felhős tájakon lesz hűvösebb az idő. Késő estére általában 3 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Estére a gomolyfelhők összeesnek, és az ország nagy részén kiderül az ég, csak a Dunántúl nyugati és északnyugati részein marad felhős az idő. Több helyen párássá válik a levegő, köd, illetve rétegfelhőzet is képződik. Számottevő csapadék nem valószínű. A légmozgás gyenge lesz.

A hőmérséklet hajnalban általában -1 és +6 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken hidegebb, a szelesebb és felhősebb északnyugati tájakon enyhébb lehet az idő.

 

Forrás: hirado.hu