Kupagyőztesek – A városházán is köszöntötték a női röplabda együttes tagjait

Kupagyőztesek – A városházán is köszöntötték a női röplabda együttes tagjait

Tatjana Matic szerezte az utolsó pontot a Fatum Nyíregyháza – Békéscsaba női röplabda Magyar Kupa döntőn. A nyírségi gárda 2018 után 2019-ben is kupagyőztes lett. A csapat 3-0-ra nyert a BRSE ellen Érden. A városházán a szabolcsi megyeszékhely polgármestere is köszöntötte a csapat tagjait. Dr. Kovács Ferenc a Magyar Röplabda Szövetség elnökeként annak is örült, hogy sokat emelkedett a színvonal.

- Női vonalon a válogatott mellett a klubcsapatok is sokat léptek előre, ezt bizonyítják a nemzetközi eredmények. Az Extraliga létrehozása is jó döntés volt, nincs előre lefutott találkozó, és több csapat is esélyes a bajnoki címre – köztük a Nyíregyháza is - mondta Dr. Kovács Ferenc polgármester.

Hollósy László vezetőedző szerint Nyíregyházán komoly szakmai stábot alakítottak ki, ennek is köszönhető a győzelem. A tréner bevallotta, maga sem számított arra, hogy szettet sem veszít együttese.

Mikor ott van az ember a győzelem kapujában, akkor azt érzi, hogy szeretne minél hamarabb átlépni azon, és megnyerni a meccset. Ez volt velünk is a harmadik szett közepénél, nem engedtünk ki, de picit begörcsöltünk, így csak akkor mertem elhinni, hogy kupagyőztesek vagyunk, amikor az utolsó pontot is megszereztük. Fontos, hogy Nyíregyházán felismerték, hogy nem lehet a stábon spórolni, ma már egy vezetőedző olyan mint az angol futball bajnokságban egy menedzser. Ő hozza meg a végső döntést, de a stábtagoknak nagyon fontos szerepük van a napi munka során – mondta Hollósy László vezetőedző.

További képekért kattintson a fotóra!

A csapatból Genesis Francesco végig egyenletes teljesítményt nyújtott. A feladó szerint tavaly meglepetés volt a csapat győzelme, idén viszont sokan már a Nyíregyházát tartották esélyesebbnek.

- Amikor Magyarországra érkeztem, azt tapasztaltam, hogy a Békéscsaba messze kiemelkedik a bajnokságból, érezhető volt az erőfölényük. Nyíregyházán viszont évről-évre nagyon nagy munka folyik, ezért egyre több esély van arra, hogy a legjobbak közé kerüljünk, és joggal célozhatjuk meg az első helyet – mondta Genesis Francesco.

A csapat mellett a szurkolók is kitettek magukért. Több mint kétszáz drukker kísérte el a csapatot a fináléra.

- Nem csak egy tábor, hanem egy igazi közösség alakult ki. Vasárnap délután, amikor a TV is közvetíti a mérkőzést, 250 nyíregyházi szurkoló azért elutazott Érdre, hogy buzdítsa a csapatot. Fiatalok és idősek, családok együtt szorítottak a sikerért, és egymásra találtak az együttes tagjaival. Köszönjük nekik a segítséget - mondta Kósa Árpád kabinetvezető.

A női röplabda együttes fejlesztése nyolc éve kezdődött. Akkor egy komoly támogató állt a klub mellé, a munkának pedig meglett az eredménye.

Szépen lassan beérett a munka. 2011-ben álltunk a csapat mellé, akkor a kiesés szélén állt a gárda, ám kitartó munkával eljutottunk oda, hogy egymás után kétszer megnyerte a Magyar Kupát a Nyíregyháza. A bajnokságban is az aranyérem a cél - mondta Litvai Zoltán a Fatum Property Kft. ügyvezetője.

A következő mérkőzését hétfőn az Újpest ellen vívja a csapat.

 

Dankó László