Kultúrházak éjjel-nappal
Nyíregyháza is csatlakozott a Kultúrházak éjjel-nappal országos programsorozathoz. Február 5–7. között a város valamennyi közművelődési színterén az élőzene bűvöletének jegyében kínálnak színes programokat a szervezők.

Pontosan tíz esztendővel ezelőtt indult útjára a Kultúrházak Éjjel-nappal országos programsorozat, amelynek Nyíregyháza is évek óta résztvevője.

 

A zene bűvöletében

 

– A háromnapos eseménysorozat alatt a kulturális központ mellett a város valamennyi közművelődési színterén nyitott kapukkal várják mindazokat, akik szeretnének bepillantani az intézmények mindennapjaiba. Az idei programkínálatot a szervezők az élőzene köré fűzték fel – mondta Csordás Antónia, a Váci Mihály Kulturális Központ médiakapcsolatokért felelős munkatársa.

 

Farsang és zene

 

Február 5-én az Alvégesi Művelődési Házban a kung-futól, a jógán át az aerobikig számos mozgásforma várja nyílt foglalkozásokkal az érdeklődőket. A Butykai Közösségi Házban már a farsang jegyében vehetnek részt a családok az ott zajló programokon. Február 6-án a kulturális központban a Primavera balettegyüttes próbáiba pillanthatnak be az érdeklődők, de megismerkedhetnek a Los Angeles-i salsával is. A Jósavárosi Művelődési Házban az egyiptomi hastáncot próbálhatják ki a mozgásformára nyitott látogatók.

 

Dongó és Micimackó

 

Február 7-én, ugyancsak a Jósavárosban 11 órai kezdettel a Dongó Együttes ad minikoncertet. A Váci Mihály Kulturális Központban pedig a Micimackó Mesekocsi Színház zenés játéka szórakoztatja majd a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozatra érkezőket. A Krúdy Gyula Art Moziban pedig február 6-án és 7-én még megtekinthető a Saul fia.

Piszár Tünde