Kulturális Örökség Napja a Jósa András Múzeumban - Palota séta „pincétől a padlásig"
Palota séta „pincétől a padlásig, szeptember 20-án. (Fotó: internet)

Kíváncsiak, hogy mit rejtenek a Jósa András Múzeum ódon épületének falai? Szeptember 20-án 9-17 óra között bepillanthatnak az érdeklődők még oda is, ahová egyébként csak a múzeum dolgozói léphetnek be. 

A tervezett épülettúra során megismerkedhetnek azokkal az épületrészekkel, melyek mellett akár mindennap elsétálhatnak az arra járók. A Jósa András Múzeum dolgozói olyan történeteket tárnak a látogatók elé, amelyeket csak ritkán emlegetnek. A múzeum pincéjében is barangolhatnak majd, ahol az ávósok bírták szóra az államérdekkel szembeszegülőket. A séta során bepillanthatnak  Jósa András rendelőjébe, s egy hajdani ásatására,  láthatnak olyan műtárgyakat, amelyek nagy jelentőséggel bírnak a épület történetében.

A tervezett épületvezetések 2020. szeptember 20-án 9, 11, 13, 15 órakor kezdődnek. A vezetések alkalmával 10-15 fős csoportokat indítanak. Egy időpontban maximum 2 csoportot kalauzolnak el. Az épület bejárása során 7 helyszínen fordulnak meg az érdeklődők. A A jelenlegi helyzetben maszk viselése kötelező a program idején.

 

A program ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges.

REGISZTRÁCIÓ:  muzeumpedagogia@josamuzeum.hu;

vagy  +36 20/939 4040-es telefonszámon.