Kulturális és közösségi terek fejlesztése

Tisztelt Nyíregyháziak! Tisztelt Városlakók!

Városunk önkormányzata, aktív civil szervezetei és vállalkozásai 2016. június 1-én megalapították a Nyíregyházi Helyi Közösséget. A közösség célja a TOP-7.1.1-16 „Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva” című felhívás keretein belül pályázat benyújtása és egy Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia kidolgozása. A felhívás keretében olyan helyi, közösségvezérelt kezdeményezések, fejlesztések valósíthatók meg, amelyek a város kulturális és közösségi tereinek fejlesztését, a közösségi élet megújítását szolgálják.

A cél elérése érdekében a Nyíregyházi Helyi Közösség nagy hangsúlyt fektet a helyi szereplőkkel és a lakossággal történő közös munkára, annak érdekében, hogy a helyi közösség fejlesztési stratégiája partnerségi tervezés keretében kerüljön megalkotásra.

Ahhoz, hogy a városi lakosság igényei, elvárásai, ötletei is beépülhessenek a partnerségben készülő stratégiába, várjuk az Ön javaslatait is. Írja meg nekünk, hogy ...

... Ön milyen problémákat, kihívásokat tapasztal szűkebb lakókörnyezetében, vagy az egész városban a kultúra és a közösségi élet területén?

... Önnek milyen ötletei, elképzelései vannak arra vonatkozóan, hogy a fentebb megfogalmazott problémákat hogyan, milyen módon lehetne megoldani? Ön szerint milyen fejlesztésekre, épületekre, terekre, programokra, rendezvényekre lenne szükség ahhoz, hogy a város, az egyes városrészek kulturális kínálata bővüljön, közössége összetartóbb legyen?

Javaslatait kérjük, küldje el számunkra elektronikus formában a clld@nyiregyhaza.hu címre 2016. június 24-ig.

Együttműködésüket előre is köszönjük!

Nyíregyházi Helyi Közösség