Különleges vásárfolyam  egy hétig a belvárosban - Belvárosi Piac nyílik a Kossuth téren
Különleges vásárfolyam egy hétig a belvárosban - Belvárosi Piac nyílik a Kossuth téren

IV. Közfoglalkoztatási Kiállítás, idén a Kossuth téren kapott helyet. Viszont a rendezvényre felállított házikók nem maradnak üresen: a jövő hétvégi Tirpák Fesztiválig gasztronómia, vásári hangulat, valamint népművészeti kiállítás, bemutatók és vásár várják a belvárosban korzózókat.

Hazai ízek, gasztronómiai különlegességek, minőségi streetfood. A tervek szerint szeptember 13-tól 20-ig, naponta 10–17 óráig várja a nyíregyháziakat és turistákat a város szívében megrendezett alkalmi vásár.

Finomságok a főtéren

A Belvárosi Piac valódi vásári hangulatot varázsol a Kossuth térre.  A szeptember 21-22-i Tirpák Fesztivál felvezetéseként a  Búzatéri Piaccsarnokban árusítók kínálják portékáikat, helyi termelők jó minőségű, friss és finom termékeiket mutatják be. A vásárlók vehetnek zöldséget, gyümölcsöt, kézműves sajtokat, lekvárt, szörpöt, mézet és házi füstölt árut.

Várják a kicsiket is

De a gasztronómiai kínálat mellett ajándéktárgyak, hagyományos kézműves és iparművészeti alkotások is megtalálhatók a pultokon, hiszen a megye népművészeinek kiállítását, bemutatóját és vásárát is megtartják ezzel párhuzamosan.  A  megye harminc népművésze húsz szakágban mutatkozik be. A népművészeti egyesület alkotói különösképp számítanak az óvodások és az iskolák érdeklődésére, mert szeretnék velük megismertetni a magyar népi iparművészek értékes, művészi alkotásait. Mégpedig olyanokét, akik rendszeresen  képviselik Szabolcs-Szatmár-Bereg népi mesterségeit országos és nemzetközi rendezvényeken. A Kossuth téren tehát tovább tart a pezsgés!