Különleges kerámiák a Bencs Villában

Az alkotó 2003-ban szerzett fazekas bizonyítványt Nyíregyházán, azóta számos agyagmunkáját tekinthette meg a közönség különböző tárlatok alkalmával. A tavalyi évben részt vett az Art Fest Original Budapest Amatőr Ipar- és Képzőművészeti Kiállításon és a hajdúhadházi Égerházi Emlékházban is önálló kiállítása volt. Az itt ismertté vált alkotásait hozta el városunkba a nyugdíjas kiállító, Szakács Erzsébet.

 

SOKOLDALÚ ALKOTÁSOK

 

Munkái között kisplasztikák, fejtanulmányok, korongozott, mázazott edények, faliképek és hurkatechnikával felrakott kerámiák is vannak – ezek közül mindre találunk egy-egy példát a nyíregyházi Bencs Villában. A keramikusművész érzései beleszövődnek munkáiba, ezt mutatja a Nyírpazonyi Református Templomról készített plasztikája, melyhez erős szálak kötik, az alkotó a gyülekezet presbitere is egyben.

– A kerámiázás nálam hobbinak indult, de ma már tudom, hogy ez sokkal több annál, az agyag az életem részévé vált. Egy örömforrás, kifejezésmód, amely a családom mellett teljessé teszi az életem. Olyan érzéseket dolgozok fel, amelyek életem folyamán megérintettek, legyen az öröm vagy bánat. A gyermekkoromból, a gyökereimből táplálkozom, témáim számomra mind értéket képviselnek és nemesek – mesélte Szakács Erzsébet.

Szöveg és fotók: Farkas Fanni