Külön sétányt kaptak az adventi forgatagban a legkisebbek – És karácsonyfa is járt hozzá!

Többek között az Eszterlánc Északi Óvoda, Búzaszem Nyugati Óvoda, Tündérkert Keleti Óvoda, Gyermekek Háza Déli Óvoda, és tagintézményeik ovisai díszítettek. Az úgynevezett kreatív dézsás fenyőfákat a NYÍRVV szakemberei fényfüzérrel díszítették, a további elemeket a nyíregyházi óvodások képzeletére bízták. A Gyermekek Háza Déli Óvoda egyik nagycsoportosa, Tóth Mercédes Lili elárulta, hogyan készültek fel az eseményre:

Színes dekorból csináltunk díszeket az óvodában, csíkokat vágtunk és azokat ragasztottuk össze. A díszítés közben karácsonyi dalokat énekeltünk.

A gyerekek saját készítésű díszeket hoztak, nagy örömmel öltöztették fel a kis karácsonyfákat.

További képekért kattintson a fotóra! 

A Nyíregyházi Eszterlánc Óvoda Homokvár Tagintézményéből is érkeztek ovisok, a feldíszített fának karácsonyi dalokat énekeltek. Bécsi Erika, az egyik óvónő elmondta, a gyerekek már nagyon várták a fa díszítését.

Minden gyerek örült, hogy el tudunk jönni az adventi vásárba, igaz, hogy csak a nagycsoportosokat tudtuk elhozni. Az óvodások nagyon szeretik a karácsonyt, már hangolódunk az ünnepekre. Karácsonyi dalokat tanulunk, énekelünk, valamint díszeket csináltunk erre a fára. Nagyon boldogok, hogy egy ilyen szép nagy fenyőt díszíthetnek fel.

A feldíszített fákat a Nyíregyházi Advent karácsonyi forgatagának Kis Karácsony sétányán láthatják az érdeklődők. A későbbiekben a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület a kis fákat az óvodáknak ajándékozza, amelyeket majd az intézményük udvarára is elültethetnek.

 

Horváth Kíra