Külföldön is sikert aratott a Flexi-Team

– Külföldi versenyekre csak sportaerobik kategóriában lehet jelentkezni, és most jött el az idő, hogy a fiatalabb korcsoporttal debütáljunk a nemzetközi porondon. Egy teljesen új koreográfiával készültünk a megmérettetésre – mondta a beszélgetés elején Magyar D. Judit.

 

JÓL ÉREZTÉK MAGUKAT A VERSENYZŐK

 

A nemzetközi versenyen szinte minden nemzet képviseltette magát, és noha a gyerekeknek eleinte furcsa volt, hogy olasz, cseh, sőt kínai táncos sportolókkal mérettetik meg magukat, hamar beleszoktak a helyzetbe. – Öten voltunk, Sipos Vivi, Berényi Dorina, Bogár Eszter, Abrák Zsófi és én. Heti négy edzés előzte meg a versenyt, rengeteget gyakoroltunk és nyújtottunk, a produkció alatt pedig nagyon jól éreztük magunkat. Amikor kiderült, hogy harmadik helyezést értünk el, mindannyian felvisítottunk – mesélte boldogan Magyar D. Vanda.

 

LELKILEG IS FORMÁBAN KELL LENNI

 

A gyerekeknek nemcsak testileg, szellemileg is helyt kell állniuk a versenyhelyzetekben. Edzőjük, mint mindenben, ebben is mellettük áll, lelki támasz a rizikós pillanatokban. – Egyrészt nagyon felemelő élmény volt már az, hogy a magyar zászlóval és címeres mezben vonulhattunk fel, de fontos volt, hogy lelkileg is felkészüljenek a gyerekek a megmérettetésre. Ilyenkor kicsit pszichológusnak is kell lenni – ecsetelte az edző a felkészülés összetettségét. A fiatalok számára azonban nincs megállás, néhány hét múlva indulnak Szlovákiába, ahonnan reményeik szerint hasonlóan szép eredményekkel térnek majd haza.

Farkas Fanni