Külföldi sikerek után itthon hódít a Parno Graszt
A Parno Graszt zenekar 1987 óta létezik, 2000-ben jelent meg az első lemezük, azonban a külföldi sikerek ellenére is nehezen törtek be a hazai zenei piacra. A Dal hozta meg számukra a várva várt eredményt, erről is meséltek a Nyíregyházi Televízió Szieszta című műsorában.

– Minket is meglepett, hogy ilyen messzire jutottunk A Dal című műsorban, hiszen autentikus folklór cigányzenét játszunk és ez megosztó a közönség számára – kezdte a beszélgetést Oláh József.

 

VÉGRE ITTHON IS NÉPSZERŰEK

 

A televíziós sikerek után azonban megváltozott a helyzet, a Parno Graszt végre itthon is reflektorfénybe került. – Rengeteg koncertünk lett Magyarországon is, és ez hatalmas örömmel tölt el minket – mondta Oláh Krisztián, majd édesapja hozzátette: – Svájc, Németország és Franciaország hamarabb ismerte el a munkánkat. Svájc zenei lapja például beválasztott minket a tíz legjobb európai zenekar közé.

 

MEGVÁLTOZOTT AZ ÉLETÜK

 

A Parno Graszt csapata nem panaszkodhat, átlagosan heti kilenc koncertet adnak, és októberig ez így is marad. – Készülünk új lemez kiadására, ez lesz az ötödik, valamint tervben van Szalóki Ágival egy projektünk, illetve Makány Márta divattervezővel is terveink vannak – árulta el Oláh József, és azt is megtudhattuk tőle, legközelebb június 3-án, Nyíregyháza főterén láthatjuk őket, és a Móricz Kertben is fellépnek majd.

Farkas Fanni