A hazai ízek mellett külföldi különlegességek is szerepet kaptak a VI. Tirpák Fesztiválon.
Erdélyi savanyú leves birkából, szalonnával sült krumpli, zsurek és házi zsíros kenyér is várja a látogatókat.
A bátrabbak ukrán tölgyfa gombalevest is kóstolhatnak és megismerkedhetnek a „kulissal”, az ukrán köles levessel.
Egy igazán csodálatos falattal is készült Ukrajna, nyárson grillezett saslikot kaphatunk 4 kóstolójegy ellenében.
Lengyelország standja is tartogathat számunkra meglepetéseket. Házi zsíros kenyeret kóstolhatunk kovászos uborkával és zsureket is hoztak nekünk lengyel barátaink.
A zsurek egy hagyományos lengyel étel, amit magyarul lengyel húsvéti kovászolt levesnek nevezünk.
A szlovákiai Eperjes városából gazda módra készített töltött káposztát falatozhatunk, illetve megismerkedhetünk az eperjesi csemege fantasztikus ízvilágával.
Az átmeneti rossz idő ellenére nagyon sokan kíváncsiak testvérvárosaink különleges fogásaira, a Szatmárnémetiből érkezett pálinka kóstolása pedig belülről is felmelegítheti a résztvevőket.
Szöveg és fotók: Kohut Árpád