Külföldi fiatalok Nyíregyházán

Olaszországból, Oroszországból, Franciaországból és Spanyolországból érkeztek Nyíregyházára fiatalok az Erasmus+ program keretén belül. Egy évig vesznek rész önkéntesként egy médiaprojektben a Mustár Fm kisközösségi rádióban.

A rádiózáson kívül nyelvi órákat is vezetnek, ez az jelenti, hogy szolgálati időben, hétköznapokon 10 és délután 4 óra között bemehetnek a nyíregyházi fiatalok az idegen nyelvet gyakorolni anyanyelvi oktatókhoz. Ez nagyban elősegíti a kommunikációjuk fejlődését és így könnyebben felkészülhetnek a nyelvvizsgákra.

„Barcelonából, Spanyolországból érkeztem Nyíregyházára az IVSZ program miatt. Nagyon érdekelt a projekt, mivel egy médiaprojektről van szó és maga a nyelvtanítás is, hiszen ez az én szakmám otthon Spanyolországban, nyelvtanár vagyok."


Az itt töltött idő alatt új barátokat szereznek az önkéntesek és a várost is megismerhetik.

„Körülbelül fél éve, február óta vagyok itt, nagyon tetszik a város, nagyon szeretem Nyíregyházát, különösen azért mert én egy kis faluból érkeztem, egy 2500 fős településről és minden újdonságot, minden új helyet nagyon szeretek és nagy érdeklődéssel fogadok.”


A program továbbra is folytatódik, már több európai országból is jelezték részvételi szándékukat a következő turnusra.

 

Kanócz Rita