Küldöttgyűlés a kamarában

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésén a küldöttek elfogadták a 2015. évi beszámolót és a 2016. évre vonatkozó tervet. A rendezvényen Pekó László, a kamara elnöke a számszaki beszámolókhoz kapcsolódóan elmondta: a kamara önkéntes taglétszáma stabil, az igénybe vehető szolgáltatások köre folyamatosan bővül. Egyre többen veszik igénybe a bel- és külföldi üzleti partnerközvetítő szolgáltatást, valamint a rendezvény- és pályázatfigyelő rendszert is. Komoly a vállalkozói érdeklődés a kamara által regisztrált szervezeteknek biztosított gazdasági, pénzügyi, jogi tanácsadásra, de növekvő az érdeklődés a szakmai előadások és konferenciák iránt is.

 

FONTOS FELADAT A SZAKKÉPZÉS

 

A rendezvényen elhangzott: a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara jelentős szerepet tölt be a szakképzési feladatok ellátásában.

[REKLAM]

– 2015-ben 18 szakmában 278 főnek adhattunk át mesterlevelet, azzal szemben, hogy 2003 és 2013 között összesen alig több mint 300-at – mondta Pekó László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. – Ez azt is jelenti, hogy a szakképzés területén fontos feladataink vannak. Annak is örülök, hogy a megyében végre el tudjuk mondani, hogy 2016-ban egy tanuló országos első helyezést ért el a szakmai versenyben, amire nagyon büszkék vagyunk.

 

ELISMERÉSEK A KIVÁLÓ MUNKÁÉRT

 

A kereskedelmi és iparkamara küldöttgyűlésének zárásaként elismeréseket is átadtak. Az Év Vállalkozása díjat most egy nyíregyházi cég, a Groska és Lányai Kft. kapta meg.

– 15 éve működik a kft.-nk, és most sikerült ezt a díjat először elnyernünk – mondta Alagi István ügyvezető. – A cégünk az utóbbi években nagy fejlődésen ment keresztül, jelentősen nőtt az árbevételünk és a létszámunk is. Úgy gondolom, ez jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy megkaptuk ezt a kitüntetést.

A kamara rendezvényén kitüntetéseket adtak át a megyei gazdaság meghatározó szereplőinek, a kiváló tanulóknak, oktatóknak, valamint pénzjutalomban részesítették az országos szakmai tanulmányi versenyeken eredményesen szereplő helyezetteket és felkészítő tanáraikat.

F. A.