Kuku a Kodályban

A könyv célja, hogy igaz történetek alapján mutassa be és hívja fel a gyerekek figyelmét a segítő kutyákra és gazdájukra. A történetek olyan fogyatékkal élő emberekről szólnak, akik hétköznapjait a segítő kutyák könnyítik meg.

Ágoston Gyöngyi, a Kodály Zoltán Általános Iskola magyar szakos tanára elmondta: – Az iskolának alapvető feladata az, hogy a gyermekekben a segítő magatartást, a másság elfogadását tanítsa, a szemléletüket módosítsa. Magam is folyamatosan keresem az alkalmat és azokat a kiadványokat, amelyek ebben segítenek játékos formában. Ezért, amikor hallottam erről a kiadványról, egyből az jutott az eszembe, hogy valahogy bele kellene csempésznünk a magyarórába, mert kell, hogy azok a gyerekek, akik többségi iskolába járnak és nem nagyon tapasztalnak sérült, vagy bármilyen fogyatékossággal élő embert a környezetükben, ők is tudják, hogyan viszonyuljanak hozzájuk a mindennapokban.

További képekért kattintson a fotóra!

Kuku története nagyon tetszett a gyerekeknek, és az elmondásuk szerint sok új dolgot tudtak meg a segítő kutyákról. Az órát rögzítette a Nyíregyházi Televízió stábja is, melyet hamarosan láthatnak a nézők, és így még több gyerekhez, felnőtthöz eljut Kuku és Eszter története.

Kanócz Rita

(Fotó: Szarka Lajos)