Krúdy világába pillanthattak be a városlakók

Krúdy világába pillanthattak be szombat délelőtt azok, akik az esős idő ellenére Nyíregyháza belvárosában sétáltak. Színes rendezvényekkel folytatódott a Krúdy Napok programsorozata.
A Kossuth téren Nyíregyháza polgármestere mondott köszöntőbeszédet.

Dr. Kovács Ferenc köszöntője után „Hulló falevelek” címmel a Vikár Sándor Zeneiskola növendékei Krúdy korának népszerű dalaiból adtak ízelítőt. A belvárosban megelevenedett Krúdy világa. A Móricz Zsigmond Színház művészei játékával Krúdy-figurák léptek közönség elé, századfordulós regény- és novellahősök, kisvárosi cigányzenészek, táncos lányok, pincérek, ételre, italra és ölelésre vágyó utazók Krúdy-meséket és Szindbád történeteket adtak elő.

További képekért kattintson a fotóra!

A belvárosba látogatók hallhattak gondolatokat Krúdy Gyuláról, kaphattak ízelítőt Krúdy műveiből, a nonstop felolvasáson pedig az irodalom kedvelői kedvenc elbeszélésüket akár másokkal is megoszthatták. Krúdy nyomában címmel omnibuszos irodalmi túrára invitálták a városlakókat, az ínyencek pedig megkóstolhatták a korabeli ételeket és italokat.

A Krúdy Napok programsorozata délután koncertekkel folytatódik. Délután 2 órakor fellép a Prémvadászok, fél 4-kor Szirota Dzsennifert és zenekarát hallhatják az érdeklődők, 17 órakor pedig a Nap Együttes lép közönség elé.

F. A.

(Fotó: Szarka Lajos)