Krúdy kedvence

Ápr 23, 2015
Krúdy Gyula, aki igazi ínyenc volt, regényeiben is nagy figyelmet szentel ételnek-italnak, s utánozhatatlan hangulatot varázsolva, tűnődve elmélkedik a különböző fogások élvezetéről. Az író a főtt marhahús nagy kedvelője volt.

Hozzávalók:
marhalábszár 45 dkg, marhacsont 30 dkg, só, vegyes zöldség 15 dkg, karalábé 10 dkg, bors, zeller, vöröshagyma 5 dkg, kelkáposzta 10 dkg, zöldpaprika 1 db, paradicsom 1 db, liszt 12 dkg, tojás 1 db.

Elkészítése:
A leforrázott csontot hideg vízbe tesszük fel a megmosott marhalábszár hússal együtt. Sóval ízesítjük. Ha felfőtt, lehabozzuk, bezöldségeljük és fűszerezzük. A lisztből, tojásból tésztát gyúrunk és hosszú metéltre vágjuk. Ha a hús megpuhult, kivesszük a levesből és leszűrjük a levét. A tésztát a levesbe főzzük és tálaljuk. A leveshúshoz ecetes tormát adhatunk.

Forrás

Előző hír
Díjátadóval startolt el a honismereti mozgalom legnagyobb találkozója Nyíregyházán
Következő hír
Sárgatúró, ami nélkül nincs húsvét a Nyírségben

Kapcsolódó híreink