Közúti kontroll Nyíregyházán

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a közúti balesetek megelőzése érdekében 2017. november 10-én „Finn-módszeres” ittasság-ellenőrzést végeztek a megyeszékhelyen. A rendőrök a közúti kontroll során közel 500 járművezetőt ellenőriztek, akik közül négy sofőr bizonyult ittasnak. Az alkoholtól befolyásolt állapotban vezető sofőrök közül hárommal szemben a vezetői engedélyük helyszíni elvétele mellett járművezetés ittas állapotban bűncselekmény elkövetése miatt indult büntetőeljárás. Az egyik járművezetőnek, az ittasság csekély foka miatt a rendőrök a helyszínen közigazgatási pénzbírságot szabtak ki.
Az egyik ittas állapotban lévő járművezető, a 12 éves gyermekét szállította gépkocsijában, amikor a rendőrök intézkedés alá vonták. A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy az, aki ittas állapotban ül a volán mögé nem csak a saját, hanem utasai és a közúti közlekedés más résztvevői testi épségét, életét is jelentős veszélynek teszi ki! A közlekedők a közeljövőben is számíthatnak hasonló jellegű ellenőrzésekre az egész megye területén.
Kérjük, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Aki ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezet, akár több százezer forintos bírságra és a járművezetéstől való eltiltásra is számíthat!​

 

Forrás: police.hu