Közszolgálati tisztviselők napja

Július 1.

Már hagyomány, hogy minden év július 1-jén ünnepség keretein belül köszöntik a közigazgatásban dolgozókat. Mivel 2017-ben július első napja szombatra esik, így csütörtökön a Megyeháza dísztermében tartották a megemlékezést. Közel húsz éve ez az alkalom elengedhetetlen eseménye a modern közigazgatásnak. Ilyenkor a kiemelkedően teljesítő köztisztviselők munkáját kitüntetéssel köszönik meg.

 

Az elismerés felelősség

 

Dr. Polgári András, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal főigazgatója elmondta, három állami tisztviselő, akik a Kormányhivatal dolgozói, és hét önkormányzati dolgozó kap elismerést. Hozzátette, a mindennapokban mindenki sokat foglalkozik az ügyfelek gondjaival, és ezét próbálták őket ezzel a kitüntetéssel motiválni. Dr. Polgári András kiemelte, az elismerés maga felelősség, viszont a jövőbe mutat és segít a többi kollégának is abban, hogy motiválja őket.

A kitüntetettek között volt Siroki Valéria is, aki 1988-tól dolgozik a közigazgatásban. Jelenleg a Környezetvédelmi, Természetvédelmi Főosztály ügyintézője. Munkáját szereti, és úgy érzi, van értelme annak, amiért nap, mint nap hittel küzd. Az elismerésre azonban nem számított.

Siroki Valéria mellett a következő dolgozók kaptak elismerést: Dávida Lászlóné, dr. Hostyisószky István, Hopka Ildikó, Krivos Csilla, Lipták József, Nagy Zoltánné, Sivadó Miklósné, Szabó Imréné, Szentmihályi Zoltán.

 

Új szemlélet

 

A hivatali dolgozók munkája sok esetben nem látványos. Ők mégis sokat tesznek a mai magyar közigazgatásért. Azért dolgoznak, hogy az ügyvitel zökkenőmentes, rövid határidővel megoldott legyen és minél több elégedett ügyfél távozzon a hivatali helyiségekből. A szolgáltató közigazgatás ugyanis egy olyan új típusú menedzserszemlélettel dolgozik, ahol fontos az, hogy az ügyfelek érezzék, törődnek velük. Ebben segítenek hivatali időben a közszolgálati tisztviselők.

ME.