Központi ballagás Nyíregyházán

Fanfárral fogadták az érkezőket a Városházán. Végzős középiskolás diákok játszottak a hangszereken. Nyíregyházán már több éves hagyomány, hogy a végzős maturanduszokat meghívják a Krúdy terembe.

 

2162 MATURANDUSZ

 

D. Nagy Fruzsina, a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium diákja Váczi Mihály versét szavalta az ünnepélyen. A központi ballagáson alapvetően nem minden végzős vesz részt, hanem csak azok, akiket egy-egy iskolából kiválasztottak arra, hogy képviseljék társaikat. A májusban kezdődő érettségi vizsgákon 2162 végzős diák ad számot tudásáról és felkészültségéről.

 

VISSZA NYÍREGYHÁZÁRA

 

Stekler Gergő diákpolgármester szerint a központi ballagás minden diák számára egy fontos mérföldkő, hiszen lezárja az elmúlt 4 évet a tanulmányaikból.

További képekért kattintson a fotóra!

A diákpolgármester hozzáfűzte azt is, hogy fontos lenne, ha a most továbbtanulni készülő diákok visszatérnének majd Nyíregyházára és itt telepednének le. Arról is beszélt, hogy nem is kell messzire menni egy jó felsőfokú intézményért, mert a Nyíregyházi Egyetem számos jó szakot kínál és a megyeszékhelyen könnyű elhelyezkedni is.

 

SOK SIKERT!

 

A diákokat dr. Ulrich Attila a város nevében is köszöntötte sok sikert kívánva nekik. Az alpolgármester hangsúlyozta, reméli, bölcsességüket mindannyian megőrzik magukban, hiszen a nagykorúság kapuján átlépve másfajta felelősség várja őket. Az alpolgármester azt is hozzátette, hogy szívügyének tekinti a fiatalság jövőjét, így szorgalmazza, hogy minél szélesebb körű tudást szerezzenek.

 

A VÉGZŐSÖK AJÁNDÉKA

 

A Központi Ballagásra Nyíregyháza Önkormányzata egy ajándékkal kedveskedett. Minden most végzős diák telefontöltőt kapott, amit Halkóné dr. Rudolf Éva, a Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottság elnöke adott át nekik. Nyíregyháza Önkormányzata sok sikert kívánt a végzős diákoknak és sok szeretettel várják vissza őket Nyíregyházára.