Közösségi rendőrök is óvják a rendet

Kézfogással adta át a polgármester a közösségi rendészet jósavárosi irodáját a rendőrkapitányság vezetőinek. Az önkormányzat az Ungvár sétány 1. szám alatti épületben a földszinti lakást alakította át irodának. Több mint egymillió forintba került az iroda kialakítása. A munkát a NYÍRVV végezte el, mivel a lakás a cég tulajdona. Két rendőr számára jött itt létre ügyfélfogadásra alkalmas hely. Az itt dolgozó közösségi rendőröknek az lesz a feladatuk, hogy keressék a kapcsolat a városrészben élőkkel és tárják fel az itteni problémák okát. A közösségi rendőrök munkáját a helyi polgárőrök, a közterület felügyelők, a városgondnoki rendszer és térfigyelő kamerák segítik majd az önkormányzat részéről. Ezt már a város polgármestere mondta el az átadón. Hangsúlyozta, hogy a rendőri jelenlét fokozza a közbiztonságot.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere azt mondta az átadó ünnepségen: fontos, hogy legyen itt a közösségi rendőröknek egy bázisa. Nem lesznek állandóan itt, de itt ügyfélfogadást tartanak és rendszeresen megjelennek. Lesz egy kapcsolatuk az itt élőkkel, tehát a fő cél az, hogy még biztonságosabb még nyugalmasabb legyen a mi városunk.
Az iroda átadásán részt vette Jósaváros két önkormányzati képviselője is. dr. Veisz Katalin és Halkóné dr. Rudolf Éva egyaránt fontosnak tartják, a közösségi rendészet kialakítását.