Közösségi park Nyírszőlősön
Közösségi parkot adott át Nyírszőlősön a HUMAN-NET Alapítvány a Formáljunk, építsünk közösen! című projekt keretein belül. Az új zöld terület lehetőséget biztosít iskolai, családi és baráti összejövetelekre, sportolásra és szabadidős tevékenységekre egyaránt.

Flashmobbal avatták a nyírszőlősi diákok az új közösségi parkot, amely a Kollégium utcán fogadja a kikapcsolódni vágyókat. A Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsának pályázatán nyert forrást a HUMAN-NET Alapítvány a nyírszőlősi közösségi park létrehozására. Ötmillió forintból streetballpályát, kerékpáros pumpapályát, filagóriát, focipályát két új kapuval, kerékpártárolót, petang-pályát és új főzőhelyeket alakítottak ki. Az alapítvány munkatársai szoros együttműködésben dolgoztak az önkormányzattal, hiszen a területet a NYÍRVV Nonprofit Kft. rendezi. Az új közösségi tér sok lehetőséget biztosít a helyieknek.

 

Nyírszőlősi rendezvények új helyszíne

 

Jászai Menyhért, a településrész önkormányzati képviselője, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere azt mondta, a jövőben minden rendezvényt itt szerveznek meg a helyi kis városnaptól kezdve, családi napokon át a kispályás labdarúgó-mérkőzésig. De akár ügyességi versenyeket is lehet itt tartani, valamint tornaórát a gyerekeknek. A képviselő kifejtette, nagyon örülnek ennek az új lehetőségnek és megpróbálják kihasználni adottságait.

További képekért kattintson a fotóra!

A közösségi parkot létrehozó HUMAN-NET Alapítvány mind a helyieknek, mind pedig a belvárosból kivezető kerékpárúton közlekedőknek kedvezni kívánt a park létrehozásával.

 

Nyíregyháziak és a helyiek örömére

 

Lengyelné Pogácsás Mária, a HUMAN-NET Alapítvány ügyvezetője azt mondta, akár az itt lakók vagy a városból ide kerékpározók is birtokukba vehetik majd a területet. Hozzátette, tapasztalataik alapján mindenki vágyik a szabadba, és mindenki szeretné védett környezetben eltölteni szabadidejét, ezért is hozták létre a parkot.

A több ezer négyzetméteres zöld területet ünnepélyes keretek között adták át a használóinak.

 

A Közművelődési Színtér eseményeinek is helyet biztosít a park

 

A park lehetőséget teremt minden korosztálynak arra, hogy megfelelő szabadidős elfoglaltságot találjon magának. Nemcsak magánesemények, hanem a helyi Közösségi Színtér eseményei is megvalósulhatnak a jövőben a közösségi parkban.

Ágoston Ildikó, a Közművelődési Színtér vezetője elmondta, azzal, hogy megnyitotta kapuit a közösségi park, az a helyi lakosok kikapcsolódási lehetőségeit segíti. Hozzátette, ez a sportpálya az egyetlen tér Nyírszőlősön, ahová kimehet a lakosság. Ágoston Ildikó kifejtette, a tervek szerint itt rendezik meg a jövőben a nagy családi napokat, a sportprogramokat és így sokkal több lehetőségük lesz a fiataloknak is a színvonalas kikapcsolódásra.

A közösségi park átadását kora délutánig tartó mulatsággal ünnepelték a helyiek. Fellépett a Gombóc együttes és a Veríték Band, volt BMX bemutató, ügyességi verseny, kézműves foglalkozás és arcfestés is.

M. E.

(Fotó: Szarka Lajos)