E.ON beruházások
Idén több mint kétmilliárd forintot fordít fejlesztésre és karbantartásra az E.ON csoport Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Céljuk az üzembiztosság, a kevesebb szolgáltatásszünet, és az újabb energiaigények kielégítése. Nyíregyházán 340 millió forint értékű beruházást terveznek.

Az áramszolgáltató nyíregyházi üzeme a megyében 9800 kilométer hosszú áramvezeték üzemeltetéséről, fejlesztéséről és karbantartásáról gondoskodik, ebből 1700 kilométer működik Nyíregyházán. Az E.ON minden évben több száz millió forintot fordít arra, hogy a fogyasztók áramellátása zavartalan legyen. Haraszti Judit, az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója elmondta, idén a megyében több mint kétmilliárd forintot költenek a hálózatra, Nyíregyházán 340 milliós beruházást terveznek. Elsősorban a hálózat állapotának megóvása, az üzemzavarok megelőzése a cél. Emellett a közvilágítási hálózat modernizálása kerül fókuszba.


ÖSSZEHANGOLT MUNKA A VÁROSSAL

 

A beruházások egyeztetése érdekében szorosabb az együttműködés az E.ON és a nyíregyházi önkormányzat között. A fejlesztések összehangolása során az a cél, hogy a lakosság előzetes tájékoztatása mellett gyorsan dolgozzanak, és a lehető legkisebb fennakadást okozzák a város életében.

További képekért kattintson a fotóra!

Dr. Kovács Ferenc polgármester hangsúlyozta, egy mai modern város egy megfelelő szintű infrastruktúra nélkül már nem létezik. Emellett új fejlesztések, beruházások indulnak, amelyek újabb áramszolgáltatást igényelnek, nem beszélve a lakossági építkezésekről.

 

MEGKEZDTÉK A FEJLESZTÉSEKET

 

Az első beruházások már megkezdődtek, Butykatelepen új ügyfeleket kötöttek be a szolgáltatásba, a Csendes utcában pedig átépítik a transzformátorállomást. A Hegedűs utcában, az Izabella közben és a Pipacs utcában átépítik a kisfeszültségű hálózatot. A fejlesztésekben kiemelt szerepet kapnak a közvilágítási beruházások. Elsőként a Kalevala sétányon, a Vécsey közben és a Vasvári Pál utcán cserélik ki a kábeleket. Az áramszolgáltatás zavartalansága érdekében több oszloptranszformátornál az elosztószekrény, a középfeszültségű hálózaton több oszlopkapcsoló berendezés, valamint oszlopok és szigetelők cseréjét tervezi az E.ON.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)