Közlekedésrendészeti ellenőrzés Demecserben és Kemecsén

 

A rendőrök számos esetben intézkedtek közlekedési szabályszegések miatt.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Demecseri és Kemecsei Rendőrőrsének munkatársai fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak illetékességi területükön 2022. február 14-én. Az elsődleges cél a közúti közlekedési balesetek megelőzése, valamint az ittas, vagy bódult állapotú, a gyorshajtó, és egyéb közlekedési szabályszegést elkövető járművezetők kiszűrése volt.

A rendőrök az összehangolt ellenőrzés alatt biztonsági öv használatának elmulasztása, engedély nélküli vezetés, valamint egyéb közlekedési szabálysértések elkövetése miatt összesen 29 esetben intézkedtek, és szabtak ki bírságot, illetve 22 személlyel szemben éltek a figyelmeztetés lehetőségével. Az intézkedés alá vont járművezetők ittasság-ellenőrzésen is átestek, ezúttal egyetlen gépkocsivezetőnél merült fel az alkoholos befolyásoltság gyanúja, vele szemben külön büntetőeljárást kezdeményeztek.

Kérjük, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be. Ne feledjék, a sebességtúllépés és az ittas járművezetés a legfőbb baleseti okok közé tartoznak, a passzív biztonsági eszközök használata pedig életet menthet.

...hogy mindenki hazaérjen!

 

Forrás: police.hu