Közlekedési fejlesztés 600 millióból

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. részére elrendelte a Mező utca – Bethlen G. utca –Vasgyár utca csomópont rekonstrukcióját, mely látványos bontással kezdődött. A forgalmas kereszteződés áteresztőképességének javítása a Nyugati elkerülő továbbépülésével vált halaszthatatlanná. Ennek keretében külön kanyarodósávok létesítésére és sávbővítésre kerül sor, valamint a Konzervgyár gazdasági bejáratának a geometriai átalakítása történik úgy, hogy kevésbé zavarja a 36-os számú főút forgalmát. A beruházás kapcsán szükségessé vált a Bethlen Gábor utca 65. szám alatti ingatlanon lévő épület elbontása, tekintettel arra, hogy a jobbra kanyarodó sáv csak így alakítható ki.

 

FORGALOMGYORSÍTÓ SÁVOK

 

Dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta, a Mező Imre utca felől lesz egy külön sáv, ami felgyorsítja a forgalmat a Tiszavasvári út felé, ugyanígy a felüljáró felől a körútra, valamint a Mező utcáról a belváros felé is lesz egy sáv. Ez a csomópontfejlesztés is gyorsítja majd a forgalmat, nem lesz torlódás, a beruházás 600 millió forintba kerül.

 

TANÉVKEZDÉSRE ELKÉSZÜLHET



Az engedélyes terveket az önkormányzat elkészíttette, az építési engedélyt már korábban kiadták, 2016. november 23-án megkezdődött a kivitelezést végző vállalkozó kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás minőségbiztosítási folyamata. Friss hír, hogy kiírták a csomópontra a kivitelezési tendert. Így remélhetőleg február végéig sor kerülhet a szerződéskötésre, és ez megnyugtatóan biztosítja, hogy a szeptemberi tanévkezdéséig ez a csomópont is megépüljön. Az önkormányzat a közelmúltban adta át a 2x2 sávosra bővített Szegfű utcát, és a felújított Kígyó utcán is lehet már közlekedni. Nyíregyházán olyan csomópontok átépítése, fejlesztése történik mostanában, amelyek évtizedek óta problémát okoznak a közlekedésben.

Szoboszlai Tibor