Közlekedésbiztonsági Kupa Nyíregyházán

Két részből állt az a vetélkedő, amit középiskolásoknak szerveznek minden tavasszal. Az elméleti vizsga során elsősegély-tesztlapot, majd KRESZ-tesztlapot töltöttek ki a résztvevők. A kettő együttes eredménye adott számot a szakembereknek a versenyzők elméleti tudásszintjéről. A gyakorlati fordulóban az vehetett részt, aki jól teljesített az elméleten. A középiskolások három kategóriában mérték össze tudásukat: kerékpárral, segédmotoros kerékpárral és személygépkocsival hajtották végre a kijelölt feladatokat.


További képekért kattintson a fotóra!

Szikszai Tihamér rendőr őrnagy, a megyei balesetmegelőzési bizottság titkára kifejtette, céljuk az volt, hogy a középiskolás diákok foglalkozzanak a közlekedéssel és a közlekedésbiztonsággal. Hozzátette, akinek nincs vezetői engedélye, az kezdjen el KRESZ-t tanulni, akinek pedig valamelyik kategóriában már van jogosítványa, az frissítse fel a tudását. Mindezek mellett fontos, hogy példát mutassanak a tanulók, hogy eljöttek a versenyre.

 

Rekordszámú nevező

 

A versenyre a megye azon középiskolásai jelentkezhettek, akik valamelyik kategóriában már érvényes vezetői engedéllyel rendelkeznek. Egy versenyző csak egy járműkategóriában indulhatott. Idén jelentkeztek a legtöbben, közel 50 nevezés érkezett a megmérettetésre.

Csordás Dóra Nagykállóból érkezett. Azt mondta, személygépkocsi kategóriában indult a versenyen azért, hogy megtudja, amióta megszerezte a jogosítványt, megfelel-e még a követelményeknek.

Az összetett versenynek tétje is volt, hiszen a legjobb három versenyző képviselheti Szabolcs-Szatmár- Bereg megyét a jövő heti országos versenyen.

M. E.

(Fotó: Szarka Lajos)