Közgyűlés után

Nagy László azt a napirendet emelte ki, amely arról szólt, hogy a város a Bozsik Labdarúgó Akadémiát eladja a Nyíregyháza Spartacus tulajdonosának. Az MSZP képviselői az új keretek között aggályosnak tartják a nyíregyházi labdarúgó utánpótlás 13 csapatának jövőjét, nem biztosak benne, hogy egy egyszeri bevételért érdemes megválni tőlük, hiszen a TAO-s támogatással eddig is jól működtek, ezen kérdések miatt a napirendet nem szavazták meg.

Jeszenszki András önkormányzati képviselő arról beszélt, sajnálja, hogy csak kérdést tudtak feltenni a Zay Anna Szakgimnázium esetleges egyházi átvételével kapcsolatban. Szerinte ha a fenntartóváltás megtörténik, nyilvánvalóan csorbul a szabad iskolaválasztásnak, illetve a világnézeti semlegességnek a kérdése, hiszen amíg egy általános iskola esetében a szülők a városon belül számos lehetőség közül választhatnak, addig a Zay Anna Szakgimnázium a megye egyetlen középfokú egészségügyi oktatási intézménye.

– Reménykedünk abban, hogy nem fog igazából változás történni az intézménynek a fenntartásában és a működtetésében, ahogyan azt egyébként mind a szülők, mind a diákok, mind pedig az ott dolgozó tanárok szeretnék – mondta Jeszenszki András.