Közgyűlés – Kiemelt fejlesztési területté nyilvánításokról, nagyrendezvényekről döntöttek

Dr. Adorján Gusztáv, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője elmondta:

In-house szerződéssel a Nyíregyházi Állatpark Nonprofit Kft. üzemelteti majd ezeket a létesítményeket. Az előterjesztésben meghatároztuk az üzemeltetési díjakat is. Természetesen ezt a napirendi pontot is támogatjuk.

Az előterjesztést 17 igennel és 2 tartózkodással fogadták el a képviselők. Nagy László azt mondta:

Az önkormányzat egy 100%-os támogatási intenzitású beruházást hajt végre az Állatparkban és miután az megvalósult, az Állatparknak átadva a beruházást: bérleti díjat fog kérni érte. Ilyenre még nem volt példa az önkormányzat életében és nem is tartom elfogadhatónak!

Dr. Kovács Ferenc polgármester a közgyűlésen így reagált Nagy László felvetésére:

A beruházás plusz bevételt hoz az Állatparknak és a plusz bevétel egy részét jelenti az üzemeltetési díj. Fontos továbbá, hogy a költségvetésnél is szerepelt: az önkormányzattól a saját cége, azaz az Állatpark kap még egyéb címen támogatást. Szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy ezzel a döntéssel az Állatpark nem kerül rosszabb pénzügyi helyzetbe!

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A közgyűlésen emellett többek között elfogadták a szociális rászorultságtól függő egyes pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról szóló önkormányzati rendelet módosítását, eszerint a kelengyetámogatás keretében idén már nem 10, hanem 15 ezer forintot kapnak az önkormányzattól a rászorult családok gyermekszületés után. A lakásfenntartási támogatás is nőtt, akár havi 7200 forintot is kaphatnak a rászorulók. A város közigazgatási területén több helyszín kiemelt fejlesztési területté nyilvánításáról szóló határozat módosítását is elfogadták a közgyűlésen. Béres Csaba, a Jobbik önkormányzati képviselője kiemelte:

Többek között a Bokréta utca sarkán egy egészségügyi centrumnak a kialakításához szükséges területnek a kiemelt fejlesztési területté való nyilvánítása is benne van a napirendi pontban. Támogatjuk az előterjesztést.

A képviselők döntöttek még többek között a polgármester szabadságának ütemezéséről és az idei, idegenforgalmi szempontból is jelentős nagyrendezvényekről is. Nyíregyházán 2018-ban hét nagyrendezvény lesz, köztük a HELLÓ Nyíregyháza, a Múzeumok Éjszakája, valamint a Tirpák Fesztivál és Pálinknap.


Dér Vivien