Középpontban a „bulldogság”

– Magyarországon a lakosság számához mérten magas a kutyák és a cicák száma. Ezek közül is egyre elterjedtebbek a különleges fajták. Míg korábban az ebek a ház körüli védelmet biztosították, addig ez a szerepük teljesen átalakult – hangsúlyozta Horváth József, aki hozzátette, hogy a nagy testű állatok helyett a kisebbek válnak népszerűvé. Ezek pedig már nem feltétlenül az udvaron élnek, hanem bekerülnek a lakásba is – ebből adódik, hogy a család gardróbjában megjelenik a kutyaruha és a -cipő is.

 

EGÉSZSÉGES KEDVENCEK

 

– A lakásban tartott ebeknek plusz védelemre van szükségük, hiszen a szőrzetük is más, mint szabadban élő társaiké. A mancsuk érzékeny, így kutyacipő sem árt nekik, de elengedhetetlen a nyakörv, a póráz és a szájkosár mellett a kutyakabát is. Arról pedig nem szabad megfeledkezni, hogy a benti kutyák impulzus nélküli környezetben élnek, ezért igénylik a különféle játékokat, amelyekkel le tudják magukat kötni – mondta el.
A szakember kifejtette, a hobbiállattartással kapcsolatban kialakult egy új üzletág és a tudatos gazdik számára is egyre fontosabb, hogy olyan kedvencek legyenek a környezetükben, akik egészségesek. Ezért keresik azokat a táplálékokat és kiegészítőket, amelyek a kedvenc korához, fajtájához, tartási körülményéhez és aktivitásához szükségesek. Valljuk be: nem lenne teljes az életünk kedvenceink nélkül.

 

KUTYASAMPON ÉS -VITAMINOK

 

– A csivavám számára a kiscipő és a kisruha elengedhetetlen, hiszen ha kiviszem a szabadba, könnyen felfázik, könnyen beteg lesz. Figyelünk az egészségére is: vitamint kap és olyan tápot, ami az egészségét biztosítja. Egy légtérben élünk vele és családtagnak tekintjük. Játékokat veszünk neki, és olyan kutyafekhelyet biztosítunk, ahol menedéket és nyugalmat talál magának. Mindezek mellett a körömvágás és a fürdetés sem maradhat el – mondta el Rutkai Áron kutyatulajdonos.

Bruszel Dóra