Közeleg a vakáció - Kezdődnek a nyári táborok

A korábbi évekhez hasonlóan idén is várják majd a nyári napközis táborok a nyíregyházi általános iskolásokat. Az önkormányzat az iskola fenntartójától függetlenül most is lehetőséget biztosított valamennyi nyíregyházi lakcímmel rendelkező, helyi általános iskolába járó gyereknek, hogy jelentkezhessen a táborokba. Ezzel továbbra is segítséget nyújtanak a szülőknek abban, hogy a vakáció idején néhány hétre megoldják a gyerekek felügyeletét, és hasznos elfoglaltságot kínáljanak számukra. A táborokban tanárok, pedagógiai szakemberek és edzők foglalkoznak az iskolásokkal.

 

VAKÁCIÓ ÉS KÖLTSÉGEK

 

Jászai Menyhért alpolgármester elmondta, az idei évben is 20,4 millió forintot szavazott meg a közgyűlés a nyári táborokra. Ez hét helyszínen, nyolc turnusban biztosítja 1600 gyermek ingyenes táboroztatását. Akik második turnusban is részt szeretnének venni, az önköltséget be kell fizetniük, ebben a formában 300 gyereket tudnak fogadni. Az ingyenesség azt jelenti, hogy a táborozás idejére eső étkezési díjat, a 2450 forintot persze meg kell fizetni, valamint az igények alapján a két útvonalas autóbuszos szállítás is pénzbe kerül, ez 2650 forint. Persze azok a gyerekek, akik év közben étkezési kedvezményben részesülnek, ezt nyáron is megkapják.

 

TÁBORNYITÁS

 

Az első tábornyitás június 19-én lesz, ekkor indul az első turnus a Múzeumfalu hagyományőrző táborában, valamint a Kis Vakond képességfejlesztő táborában. Idén is várja a gyerekeket az Úszótábor az Arany János Iskolában, a nyelvi tábor Sóstóhegyen, az Angol nyelvi tábor a Szőlőskertben, valamint a Focitábor és a Göllesz tábor is. A szervezők arra törekszenek, hogy a gyerekek minél több élményt szerezzenek, ezért változatos programokat is kínálnak.

Szoboszlai Tibor