Közeleg a második félévi adóbefizetési határidő

A napokban postázta a Polgármesteri Hivatal Adóosztálya a nyilvántartott adózok folyószámla egyenlegét tartalmazó értesítőket a 2016. augusztus 2-ig beérkezett befizetések figyelembevételével. Összesen 42 ezer 103 darab levelet küldtek ki az érintetteknek. Az értesítő tartalmazza az adózó elmaradt tartozását, az esztendő második félévére esedékes helyi adókat, valamint a gépjárműadót és az esetleges késedelmi pótlékot. A befizetés határideje szeptember 15., csütörtök.

 

Rendkívüli ügyfélfogadás

 

Bár a hét ezen napja hagyományosan szünnap az ügyfélfogadó centrumban ez alkalommal rendkívüli ügyfélfogadást tartanak. 

– Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata tiszteletben tartja az adófizetőknek azon igényét, hogy minél többet tudjanak találkozni az adóhatósággal, annak érdekében, hogy eleget tudjanak tenni a kötelezettségeiknek. Bár nincs ügyfélfogadás szeptember 15-én, csütörtökön de rendkívüli ügyfélfogadást tart az adóhatóság reggel 8 és fél öt között az ügyfélcentrum 29, 30, 31-es ablakánál. Ez azért is fontos, mert tényleg partneri viszonyt próbálunk ápolni az ügyfeleinkkel pontosan azért hogy az együttműködés, az együttgondolkodás érezhető legyen a városban – mondta dr. Polgári András, az Adóiroda osztályvezetője.

 

Határidő: szeptember 15.

 

A fizetési határidőre érdemes odafigyelni, ugyanis akik nem tartják be a határidőt, azoknak a vonatkozó jogszabály szerint késedelmi pótlékot számolnak fel. Azon tartozókkal szemben pedig, akik elmulasztják a befizetést, végrehajtási eljárást kezdeményezhetnek.

 

4 milliárd forint

 

A költségvetés több mint 10 milliárd forint feletti adóárbevétellel kalkulál az idei évre, ebben a szeptemberi határidőnek fontos szerepe van – hangsúlyozta az osztályvezető, ugyanis a mostani adóbefizetéstől több mint 4 milliárd forint árbevételt remélnek.

Piszár Tünde