Közeleg a határidő, hétfőn még be lehet fizetni az esedékes helyi adókat
Fotó: Illusztráció

A második félévre esedékes adók befizetési határideje szeptember 16-án, hétfőn jár le.

A Polgármesteri Hivatal Adóosztálya elektronikusan, illetve postai úton küldte ki a folyószámla egyenleget tartalmazó értesítőket a közelmúltban, a 2019. augusztus 12. napjáig beérkezett befizetések figyelembevételével. Dr. Kása Brigitta aljegyző elmondta:

Az értesítők tartalmazzák a második félévben esedékes adókat, helyi adókat – például iparűzési- vagy gépjárműadó, valamint az esetleges elmaradt tartozásokat is összegzik az értesítők, amelyek ebben az évben az ASP csatlakozás miatt új formátumban kerültek kiküldésre. Kicsit más lett a szerkezet, mint a korábbi értesítőinknek, most már inkább hasonlít, közelít a NAV-os értesítőhöz.

Az aljegyző hozzátette, az Adóosztály közel 44 ezer értesítőt küldött ki a közelmúltban.

Önkormányzatunk költségvetése ebben a féléves adófizetési időszakban körülbelül 5 milliárd forint adóbevételt remél és azt gondoljuk, hogy ez teljesül majd, hiszen Nyíregyháza adófizetői nagyon jogkövetők, általában határidőre fizetik be az esedékes adókat.

Az Adóosztály kéri az adózók ismételt együttműködését és a fizetési határidők betartását, mivel Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata feladatainak ellátása szempontjából, valamint a város fejlődése, működőképessége megőrzése érdekében elengedhetetlenül fontos a beérkező adóbevétel. Az önkormányzat ezért már most köszönetét fejezi ki a jogkövető adófizetőknek a határidőben történő teljesítésekért.