Közel 500 tonna hulladék

 A lakosok április elsején, szombaton a lomtalanítási táblával ellátott helyekre, illetve a családi házban élõk az ingatlanuk elé, a saját hulladékgyûjtõ edényeik helyére helyezhették ki a lomot, ezek közé azonban nem volt tehetõ építési és bontási hulladék, veszélyes hulladék, elkülönítetten gyûjthetõ papír-, mûanyag és fémhulladék, biohulladék, valamint ipari, mezõgazdasági vagy szolgáltatási tevékenység során képzõdött hulladék. Ennek ellenére többen kitettek a lomok közé nyílászárókat és zöldhulladékokat is – tájékoztatta szerkesztõségünket Ajler Ferenc, a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. hulladékgyûjtési és -szállítási vezetõje.

NŐ A KIHELYEZETT LOM MENNYISÉGE

– A hétvégén közel 500 tonna hulladékot szállítottak el a munkatársaink. Tapasztalataink azt mutatják, hogy a kihelyezett lomok mennyisége az utóbbi három évben folyamatosan növekszik. Arányában a legtöbb hulladékot hétvégén, a Kertvárosban és Oros városrészén gyûjtöttük össze. Ezeket a Regionális Hulladékkezelõ Központba, Orosra szállítottuk.
Ajler Ferenc hozzátette, természetesen év közben is fogadják a lomokat – háztartási mennyiségben –, ezeket személyesen be lehet vinni és térítésmentesen leadni a Korányi Frigyes u. 3. és a Kerék u. 1. szám alatt található hulladékudvarokba.

(Szerzõ: Bruszel Dóra)