Közel 400 E.ON beruházás a városban
Idén is több mint kétmilliárd forintot fordít fejlesztésre és karbantartásra az E.ON csoport Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Céljuk az üzembiztosság, a kevesebb szolgáltatásszünet, és az újabb energiaigények kielégítése. Nyíregyházán több mint 368 különböző volumenű beruházást terveznek.

Most még rozsdás kandeláberek magasodnak a Mező út-Bethlen Gábor utca csomópontjában. Régiek, elavultak. Az E.ON idei fejlesztéseiben továbbra is kiemelt hangsúlyt kapnak a közvilágítást érintő beruházások. Ennek keretében ez a csomópont is hamarosan teljesen megújul.

– Szélesedni fognak az útsávok, és ennek megfelelően a jelenlegi helyen levő kandelábereknek, illetve maga a kábelhálózatnak az átépítésére lesz szükség. Itt megújul a kábelhálózat, megújulnak a tartószerkezetek, mintegy negyven kandelábert fogunk kicserélni. Ez egy 16 millió forintos beruházás lesz itt a csomópontban – mondta el Pántya Attila, az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. régióvezetője.

 

Fő az üzembiztonság

 

További képekért kattintson a fotóra!

Az E.ON idén is jelentős pénzforrást fordít a régióban a hálózatok fejlesztésére, karbantartására, valamint kiemelt figyelmet a megelőzésre: még azelőtt hajtja végre a berendezések, hálózatok megújítását, hogy az üzemzavarok száma növekedni kezdene. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye teljes területén karbantartásra és fejlesztésre több mint 2,2 milliárd forintot fordít a társaság ebben az évben.

– Figyelünk arra és költünk arra, hogy a hálózatunkat még azelőtt javítsuk, fejlesszük, mielőtt baj lenne. Ez konkrétan azt jelenti, hogy mennyi az az előre nem tervezett üzemszünet, üzemzavar, amit a fogyasztóink úgy élnek meg, hogy nincs áram. Ez egy folyamatos munka részünkről, amiben már eddig is nagyon szép eredményeket értünk el, de minden évben nagyon sokat kell arra költenünk, hogy ezt az állapotot ne csak megőrizzük, hanem folyamatosan javítsuk. Idén is ennek a 2,2 milliárd forintnak közel a felét erre a célra fordítjuk – hangsúlyozta Haraszti Judit, az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója.

 

Előtérben a digitalizáció

 

Ezzel az új applikációval azonnal bejelentheti bárki okostelefonjával, ha a közvilágításban meghibásodást észlelt. A hibabejelentés gyorsan és könnyedén történik, hiszen az alkalmazás GPS-koordináták alapján érzékeli a pontos helyszínt, így csak a hiba jellegét kell megadni néhány fotó és a beazonosítást segítő adat beküldésével. Ezzel is a digitális, modern vonalat szeretné erősíteni az E.ON. Dr. Kása Brigitta, Nyíregyháza aljegyzője kiemelte, ez azért is fontos mert nagyban kapcsolódik a város számára is fontos Digitális Magyarország programhoz, illetve a városlakók komfortérzetét is javítja.

A Digitális Magyarország programhoz kapcsolódva a vállalat szeretné hálózatait alkalmassá tenni a gyengeáramú rendszer felhelyezésére, valamint jelentős forrást kíván fordítani az új energiaigények kielégítésére is. Az E.ON 2017-ben összesen több mint 368 különböző volumenű beruházást tervez megvalósítani Nyíregyházán.

Zadubenszki Norbert
Fotó: Szarka Lajos