Közel 30 milliót lopott egy nyíregyházi ingatlanból – Letartóztatta a bíróság

A Nyíregyházi Járásbíróság 2020. március 27-én a lopás bűntette miatt folyamatban lévő nyomozás során elrendelte R.Z. gyanúsított letartóztatását 2020. április 27. napjáig.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2019. szilveszter éjjelén - ismeretlen társával – az ablakot befeszítve bement egy nyíregyházi ingatlanba, majd a hálószobában talált széfet kitépte a beépített szekrényből, és azzal együtt távozott a helyszínről.

A széfben okiratok, ékszerek és 20.100.000 forint készpénz volt. A férfi a lopással összesen 28.770.000 forint kárt okozott.

A gyanúsítottat már többször ítélte el a bíróság. 2019. szilvesztere idején is a Nyíregyházi Törvényszéken lopás bűntette miatt fellebbezés folytán volt vele szemben eljárás. Alkalmi munkából él, rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik.

Ezekre figyelemmel a bíróság szerint megalapozottan feltehető, hogy a férfi szabadlábon hagyása esetén veszélyeztetné a bizonyítást, megszökne, elrejtőzne a hatóság elől vagy újabb bűncselekményt követne el ezért letartóztatása indokolt.

A végzés nem végleges, az ügyész tudomásul vette, de a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.

 

Forrás: Nyíregyházi Törvényszék