Kötélnek álltak a focisták
Megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra a Nyíregyháza Spartacus. A labdarúgócsapat tagjai hétfőn orvosi vizsgálaton vettek részt, kedden pedig már két edzést tartott a szakmai stáb.

Kötélnek álltak a Nyíregyháza Spartacus futballistái. A játékosok TRX edzésen vettek részt, ahol az eszköznek köszönhetően saját testsúlyukat használva alaposan megdolgoztathatták valamennyi izmukat. Hétfőn egy tüzetes orvosi vizsgálaton jártak a keret tagjai, és az adatokból kiderült, hogy jó fizikai állapotban tértek vissza a szabadságról.

– Látszik, hogy nemcsak pihenéssel töltötték az időt a játékosok, hanem mozogtak is. Nem lesz ráhangolás, elkezdtük a fizikai terhelést. Egykoron játékosként nem kedveltem ezt az időszakot, most viszont edzőként alig vártam, hogy elkezdődjön a felkészülés – mondta Mátyus János vezetőedző.

Kedden két edzést is tartott a szakmai stáb, és a hét hátralévő részében is egy, illetve két tréning szerepel majd a programban. Szombaton már edzőmeccset játszik a csapat Örökösföldön a Nyírbátor ellen, és több próbajátékos is pályára léphet. A klub vezetése szeretné megerősíteni a keretet, de nem könnyű megfelelő játékost igazolni.

Ilyenkor csak olyan labdarúgókat lehet igazolni, akire máshol nem számítanak. Vagy azért, mert sérülés után kellene felépíteni, vagy mentálisan gyenge, vagy olyan erős a keret egy élvonalbeli klubnál, hogy nem fér be a játékos az első csapatba. Közülük kell kiválasztani azt a 3-4 futballistát, akik nekünk erősítést jelenthetnek, szem előtt tartva a következő szezont is – mondta Brekk János alelnök.

A csapat a következő hetekben hazai környezetben készül, és több edzőmeccset is játszik, majd január 22-étől tíz napig Törökországban lesz edzőtáborban. Az első tétmérkőzést február 10-én vívja a csapat a Debrecen ellen, a Magyar Kupa következő fordulójában.

Dankó L.