Ez igen!
Drámai meccsen legyőzte a Vasast a Fatum-Nyíregyháza a MEVZA-ligában.

Két magyar csapat találkozott ezúttal a MEVZA-liga újabb fordulójában. A Fatum-Nyíregyháza és a Vasas közül utóbbi állt előrébb a meccs előtt a tabellán, ők kétszer, míg a mieink eddig egyszer nyertek a sorozatban. A bajnokságban találkozott már a két együttes, és akkor a Vasas nyert a szabolcsi megyeszékhelyen, így az előjelek alapján az angyalföldiek számítottak esélyesebbnek. Ennek ellenére az első szettben jobban játszott a Nyíregyháza, és 25–20-ra nyerte is a játszmát. A folytatásban sokat javult a vendégek teljesítménye, és négy ponttal vezettek is a hajrában, de ekkor csodát tett a Nyíregyháza! Előbb hárította a szettlabdákat, majd a sajátját értékesítve 28–26-ra nyerte a játékrészt, így már 2–0-ra vezetett. A harmadik felvonásban az első perctől kezdve vezetett Kőhalmi Richárd együttese, de 12–11-nél utolérte a Fatum-Nyíregyházát a Vasas, sőt a vezetést is átvette a második technikai szünetig. A hazaiak nem adták fel, ledolgozták hátrányukat, így ismét izgalmasan alakult a hajrá. Ezúttal is a vendégek jutottak előbb szettlabdához, és ezúttal értékesítették is az elsőt, így szépítettek, 2–1. A negyedik játszmában sem változott a helyzet, fej-fej mellett haladtak a csapatok, és bár néha meglépett a Vasas, a Nyíregyháza gyorsan felzárkózott, és a vége előtt a vezetést is átvette, majd meccslabdákhoz jutott. Ezek közül négy is kevésnek bizonyult, a fővárosiak fordítottak, és nyerték a szettet, így jöhetett a döntő játszma. Itt az előző játszmagyőzelem lélektani előnyét kihasználva a vendégek kezdtek jobban, és vezettek. Ők jutottak meccslabdához is, de egyenlített a Nyíregyháza, majd megnyerte a több mint kétórás drámai meccset! 

Fatum-Nyíregyháza–Vasas 3–2 (20, 26, -22, -25, 15)

Nyíregyháza: Ramdin 11, Sitku T., Sikos P. 16, Vén E. 3, Valdez 21, Araujo 25. Csere: Tóth F. (liberó), Andrejkovics A., Kovács E., Akimova, Sitkey M. Edző: Kőhalmi Richárd.

Vasas: Sousa 4, Miklai 23, Bodovics 9, Rountree 24, Klein 2, Hardy 9. Csere: Tóth A. (liberó), Szombathelyi Sz. 12, Durst, Háfra. Edző: Jókay Zoltán.

Dankó L.