Kötelező a győzelem
Bár a második helyezett érkezik, Sitku Ernő győzelmet vár a Falco ellen.

A múlt hétvége nem sikerült jól a nyíregyháziak számára. A kosárlabdacsapat kikapott Szolnokon, és jelenleg 2 győzelem mellett 2 veresége van, ezzel az együttes a hatodik a tabellán. Most a második helyezett, jó formában lévő Falco Szombathely érkezik a Bem iskolába, ennek ellenére Sitku Ernő szakmai vezető azt mondja, kötelező a győzelem.

– Ha el akarjuk érni céljainkat, akkor a hazai mérkőzéseinket hozni kell. Tudjuk, hogy a Falco jó csapat, nagy különbséggel verte a Paksot, legutóbb pedig a Zalaegerszeg ellen is győzött. Ennek ellenére nyernünk kell szombaton – mondta Sitku Ernő szakmai igazgató.

A Falco eddig mindössze egyszer kapott ki, így nehéz mérkőzés vár a nyíregyháziakra. A légiósaik mellett Váradi és Bognár is ponterősen játszik az idei szezonban. A hazaiaknál a szakmai stáb számára a legnagyobb fejtörést az jelenti, hogy egyelőre nincs vezéregyénisége a keretnek, aki kritikus helyzetben irányítja a csapatot. A Falco–Nyíregyháza kosárlabda-mérkőzés szombaton 16 órától kezdődik.

Dankó L.