Büntetőkkel jutott tovább a Szpari
Nagy csatában győzte le NB I-es ellenfelét a Nyíregyháza.

Az NB I-es fővárosiak ellen szeretett volna meglepetést okozni a Nyíregyháza a Magyar Kupában. A vendégeknél Simon Antal először meccselt a Vasassal.

Nyíregyháza Spartacus–Vasas 1–1 (1–0), büntetőkkel 5–3

Városi Stadion, 2300 néző

Jv.: Iványi Zoltán (Buzás, Medovarszki)

Nyíregyháza: Ovszijenko - Szokol, Rubus, Jagodics, Törtei - Zofcák, Ramos - Kostic, Abdouraman (Farkas 58. p), Rezes (Kapacina 117. p) - Pölöskey (Csorba 95. p)

Vezetőedző: Mátyus János

Vasas: Hermány - Preklet, Pajovic, Debreceni, Hangya, Vida, Czvitkovics (Pavlov 63. p), Adamovic, Ádám (Lázok 63. p), Novák, Remili (Berecz 77. p)

Vezetőedző: Simon Antal

További képekért kattintson a fotóra!

A Nyíregyháza kezdett aktívabban, az első öt percben többet birtokolta a labdát a Szpari. A 9. percben Pölöskey készítette le a labdát Zofcáknak, akinek lövése egy védőről pattant szögletre. Majd Jagodics előtt adódott lehetőség, de tisztáztak a vendégek. A másik oldalon Ádám próbálkozott egy lövéssel, Ovszijenko könnyedén védett. A 17. percben megszerezte a vezetést a Szpari! Egy szabadrúgás után Igor Zofcák ívelte a labdát Rezes László elé, aki kapásból a hosszú sarokba lőtt, 1–0. Öt perccel később újabb ígéretes hazai akció, Pölöskey lövését fogta Hermány. Támadásban maradt a Nyíregyháza, Zofcák szabadrúgása kerülte el a kaput. A 30. percben az első veszélyes vendégakció, Remili lövését tolta szögletre Ovszijenko. Válaszként két ígéretes akciót is vezetett a Spartacus, de a beadásokat lehúzta a Vasas kapusa. A 40. percben szép Kostic szóló, az utolsó pillanatban szögletre tisztáztak a védők. A 44. percben 19 méterről végezhetett el szabadrúgást a Vasas, melynek végén Remili lőtt fölé. A másik oldalon Kostic beadása után Abdouraman fejelt, de nem találta el a kaput. A szünetben így maradt az egygólos hazai vezetés. A második félidő Vasas helyzettel indult, Remili beadása azonban elment a kapu előtt. A 49. percben Vida próbálkozott távolról, de fölé szállt a labdája. Az 54. percben egy lecsorgó labda után Ádám lőtt kapura, a másik oldalon pedig Hermány tisztázott kapujából kifutva Rezes elől. Az 55. percben egyenlített a Vasas. Remili lépett ki a bal oldalon, majd 13 méterről kilőtte a hosszú sarkot, 1–1. A 63. percben egy szabadrúgás után Remili fejelt mellé. A 70. percben egy vendég játékos kezére pattant a labda, de elmaradt a büntető, majd egy beadás után Rubus fejelt alig mellé. Öt perccel később Lázok végzett el egy szabadrúgást, Ovszijenko fogta a 18 méteres lövést. A 82. percben nagy helyzet maradt ki. Kostic több védőt is becsapott, majd közelről lőtt, de Hermány bravúrral védett. Majd egy hazai szöglet után Pölöskey fejelt közelről, ezúttal is nagyot védett a Vasas kapusa. Maradt az 1–1, hosszabbítás. A 96. percben Vida lőtt távolról, nem sokkal ment mellé a labda. A másik oldalon egy beadás után Pajovic veszélyeztette fejjel saját kapuját, de mellé ment a labda. Majd Jagodics lőtt közelről, ezt védte Hermány. Gól nem esett a hosszabbítás első félidejében. A 111. percben Kosticot buktatták, 11-es! A büntetőt a sértett végezte el, de megfogta a labdát Hermány. A 115. percre is maradt egy Szpari helyzet, Ramos fejelt fölé. Maradt az 1–1, büntetők. Zoran Kostic, Igor Zofcák, Rubus Tamás és Kapacina Kevin is belőtte, Berecz büntetőjét viszont megfogta Ovszijenko Volodimir. A végén Törtei Tamás értékesítette a 11-est, és ezzel a legjobb 16 közé jutott a kupában a Szpari!

Mátyus János: – Emlékezetes meccset ígértünk, az lett. Bebizonyítottuk, hogy csak papíron vagyunk NB III-as csapat.

Dankó László